2 maart 2017 In de media

Vitesse heeft zich geplaatst voor de finale KNVB beker

Vitesse heeft ten koste van Sparta Rotterdam de finale bereikt van de KNVB beker. In een bloedstollende wedstrijd was het Lewis Baker die tweemaal het net wist te vinden.
In de basisopstelling van Vitesse stond Eloy Room in het doel en Arnold Kruiswijk keerde terug in de basis. In een uitverkocht stadion met 650 Vitesse-supporters begonnen Sparta Rotterdam en Vitesse beiden sterk aan de halve-finale van de KNVB beker.

De eerste grote kans was voor de Arnhemmers met een afstandsschot van Milot Rashica. Daarna was het Cabral namens de Rotterdammers die voor het eerste gevaar zorgde, zijn schot ging net naast het doel van Eloy Room. In de dertiende minuut was het raak voor Vitesse. Lewis Baker schoot de bal prachtig binnen van afstand: 0-1.

Het elftal van trainer Alex Pastoor gaf zeker niet op en creëerde kansen met buitenaanvaller Jerson Cabral. In de eerste 45 minuten ging het spel op en neer, beiden ploegen waren op zoek naar het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Sparta was de bovenliggende partij in de eerste minuten na de tweede helft. De kopbal van Van Moorsel belandde in handen van Room. Niet veel later schoot Baker weer van afstand op het doel van Korstmit, via de Spartaanse verdediging ging de bal naast. In de 60ste minuut wisselde Fraser Nathan voor Adnane Tighadouini. Kort na de wissel was er een hele grote kans voor Sparta, waarbij Goodwin de vrije trap nam en de rebound gemist werd. In de 73ste minuut was het Baker die zijn tweede treffer van de avond op zijn naam schreef: 0-2. Niet veel later was het raak aan de Rotterdamse kant. Kashia schoot de bal in eigen doel: 1-2. Rashica schoot niet veel later de bal tegen de paal, waardoor de 1-3 uitbleef.

In de slotfase van de wedstrijd was Sparta Rotterdam duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Alexander Büttner kwam in de 89ste minuut het veld in voor Navarone Foor. Het was een zeer spannende slotfase, maar het was Vitesse dat zich plaatste voor de finale in De Kuip. De eindstand van de wedstrijd: 1-2. Het feest kon beginnen in het fantastische uitvak.