Archief
Vitesse grijpt fors in bij de jeugd 03/04/2019

Vitesse krimpt de trainersstaf van de jeugd in. De Arnhemse club neemt na dit seizoen afscheid van vijf coaches. In de ondersteuning vallen functies weg bij video-analyse, talentontwikkeling en fysiotherapie.

Na de zomer loopt er minder blauw rond bij Vitesse, de kleur van de trainingspakken op Papendal. Dat is een beleidskeuze, stelt de leiding van de eredivisionist, al speelt ook bezuiniging mee. Clubeigenaar Valeri Oyf wil gezonde begrotingscijfers zien in Arnhem. De Gelderse profclub is op financieel vlak al jaren bezig met een inhaalslag.

Vitesse neemt na dit seizoen afscheid van David Roig Garcias (assistent-trainer Onder 16), Niek Hermans (O15), Jesper Holdijk (O13 en coach O9) en Harry Rutgers (trainer O11). Verder verlaten jeugd-keeperstrainer Remco Bos en Harry Weijde (video-analyse) de club.

Met Leo van de Kraats (trainer talentontwikkeling) wordt nog gesproken. In de medische staf zijn de contracten van de fysiotherapeuten Tim Arnts, Rik Elderman en Linda Kolkman opgezegd.

,,Op trainersvlak heeft dit niets met financiën te maken", zegt hoofd opleidingen Aloys Wijnker van Vitesse. ,,De keuzes zijn gebaseerd op een andere visie. We gaan onze fulltime-trainers anders inzetten. Ze hebben een team en assisteren bij een ander team. Dat gebeurt bij de jeugd van Oranje ook. Dan fungeert de bondscoach van Oranje Onder 15 tevens als assistent bij Onder 19. We gaan trainers meer en beter inzetten. Zo krijgen we betere onderlinge communicatie."

Met de jeugdtrainers Frank van Kouwen, Jos Dietrich en Mitchel Jansen heeft Vitesse de contracten verlengd en met Theo Janssen (assistent O19), Rein Baart (keeperstrainer jeugd en beloftenteam) en Gino Roelofs (nu coach O8) wordt nog gesproken.
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl