26 november 2016 In de media

Vitesse gelukkiger met punt dan Excelsior na vroege doelpunten Faik

Excelsior heeft zaterdagavond een 0-2 voorsprong uit handen gegeven op bezoek bij Vitesse.
Door twee vroege doelpunten van Hicham Faik namen de bezoekers brutaal de leiding. Door doelpunten van Ricky van Wolfswinkel en invaller Adnane Tighadouini, werd het 2-2 en werden de punten gedeeld.Vitesse kwam niet goed uit de startblokken.

Excelsior daarentegen kende een droomstart. Na zeven minuten spelen had Faik de bal er al in liggen. Vanaf de rechterkant van het veld werd de middenvelder van Excelsior aangespeeld. Hij kreeg genoeg tijd en ruimte om de bal te controleren en van buiten het strafschogebied achter Eloy Room te schieten. Een paar minuten later kreeg Nigel Hasselbaink de kans op de 0-2, maar Navarone Foor verdedigde uitstekend mee en voorkwam een nog grotere achterstand.

De thuisploeg probeerde de controle te krijgen over de wedstrijd, maar liep nog binnen het kwartier opnieuw tegen de lamp. Een inworp kwam in de voeten van Hasselbaink, die op zijn beurt Faik vond. Met opnieuw een schot vanuit de tweede lijn verdubbelde hij de voorsprong. De Excelsior-goal was een grote klap voor Vitesse, dat nog niet gevaarlijk was geworden. De jacht naar de aansluitingstreffer werd ingezet en daarbij kreeg het team van Henk Fraser hulp van scheidsrechter Siemen Mulder. Jurgen Mattheij bracht Arshak Koryan ten val in de zestien. Van Wolfswinkel bracht de stand vanaf elf meter op 2-1.

Toen het na een uur spelen nog altijd 2-1 stond, greep Fraser in. Hij bracht Adnane Tighadouini en Milot Rashica binnen de lijnen en dat bleek een gouden zet. Tien minuten na hun invalbeurt was het tweetal belangrijk bij de gelijkmaker.

Vitesse counterde vanuit een hoekschop van Excelsior, m et Rashica en Tighadouini volop. Eerstgenoemde bereikte de razendsnelle Tighadouini, die de bal keurig achter doelman Muyters werkte. Met nog een kwartier op de klok kon het duel twee kanten op.Met het inbrengen van Mike van Duinen werd wel duidelijk dat Excelsior-trainer Mitchell van der Gaat de drie punten mee naar Rotterdam wilde nemen.

Twee minuten na zijn invalbeurt kreeg Van Duinen dé kans op de 2-3, maar hij liet de bal van dichtbij met zijn knie op het dak van het doel belanden. Het waren de bezoekers die vol overgave voor de drie punten gingen. Met nog vijf minuten op de klok kreeg opnieuw Van Duinen een mogelijkheid, maar opnieuw wist hij niet te scoren. Ook Faik was er nog dicht bij, maar zijn hattrick werd vlak voor tijd voorkomen door Room.