8 september 2018 In de media

Vitesse en Royal Antwerp FC scoren niet

Vitesse en Royal Antwerp FC hebben elkaar in de oefenwedstrijd in evenwicht gehouden: 0-0. Beide ploegen wisten een penalty niet te verzilveren, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan na negentig minuten. Charly Musonda maakte, uitgerekend in zijn geboorteland, zijn officieuze debuut voor Vitesse.
In de eerste interlandperiode van dit seizoen stond voor de selectie van hoofdtrainer Leonid Slutskiy een oefenwedstrijd vs het Belgische Royal Antwerp FC op het programma. Op last van de lokale autoriteiten werd de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld.

In het beroemde Bosuilstadion kregen onder meer Danilho Doekhi, Max Clark, Oussama Darfalou en nieuwkomer Musonda speelminuten. Vitesse had het lastig tegen de nummer vijf van België. Al na elf minuten had de thuisploeg de score kunnen openen. De Belgische arbiter legde de bal op de stip na een lichte overtreding van Alexander Buttner. Royal Antwerp FC-speler Ivo Rodrigues ging achter de bal staan, maar Eduardo koos de goede hoek en hield zijn doel schoon. De Belgische ploeg had de eerste helft een overwicht en dook regelmatig op voor het Vitesse-doel. De Belgen raakten de paal met een kopbal en zagen een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

De tweede helft kwam Vitesse duidelijk beter in de wedstrijd. Het scheelde niet veel of de Arnhemmers kwamen kort na rust op voorsprong. Remko Pasveer, die Eduardo in de tweede helft verving, zette de counter in middels een diepe bal op Hilary Gong. De ingevallen rechtsbuiten snelde zijn tegenstander voorbij, stoof op het doel af maar zijn schot werd geblokt door doelman Yves de Winter.

Vervolgens deed Oussama Darfalou meerdere keren van zich spreken. Eerst met een schot en later met een kopbal. De grootste kans was echter een strafschop. Nadat Thomas Bruns met een pass Darfalou had gelanceerd, werd de aanvaller in het strafschopgebied van de sokken gelopen door de Belgische doelman. Darfalou ging zelf achter de bal staan, maar de Algerijn miste op identieke wijze zoals ook Royal Antwerp FC haar penalty niet verzilverde. Ook Gong was dichtbij een treffer, maar hij raakte keihard de paal.

Vitesse bleef in de tweede helft de betere ploeg. Opnieuw had Darfalou de kans om Vitesse om voorsprong te schieten. Eerst was een intikker niet aan de Algerijnse spits besteed en daarna kopte hij een vrije trap van Bruns hard op de vuisten van de doelman.

Volgende week speelt Vitesse de vijfde wedstrijd in de Eredivisie. Op zondag 16 september staat de uitwedstrijd vs PEC Zwolle op het programma (aanvang 16.45 uur).

Opstelling Royal Antwerp FC
De Winter, Buta, Juklerod (’63 Van Damme), Batubinsika (C), Seck, Govea, Baby (’74 Jaadi), Lamkel Ze (’76 Kakudji), Rodrigues (’80 Bernier), Mbokani, Refaleov (’63 Hairemans)

Opstelling Vitesse
Eduardo (’46 Pasveer), Kara, Doekhi, Clark, Buttner (C – eerste helft), Bruns, Foor (’46 Serero), Bero, Beerens (’46 Gong), Darfalou, Musonda (’46 Linssen (C))