27 januari 2016 In de media

Vitesse en PEC Zwolle in evenwicht

In een redelijk attractief duel hebben Vitesse en PEC Zwolle woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld.
Nadat de thuisploeg op voorsprong kwam, stelde PEC orde op zaken.De thuisploeg stichtte als eerste van de twee ploegen gevaar. Het was Vako met een schot, maar daarmee kon hij Zwolle-doelman Mickey van der Hart niet in verlegenheid brengen. Niet lang daarna kon ook Zwolle gevaarlijk worden. Spits Lars Veldwijk won het duel van Arnold Kruiswijk en schoot, maar niet met scherp.

Na een klein halfuur spelen dachten de bezoekers uit Zwolle een strafschop te krijgen. Het was voormalig PEC-speler Maikel van der Werff die Veldwijk naar de grond werkte in zijn eigen zestien, maar aribter Janssen zag er niets in. De Blauwvingers waren over de toeren, daar een 100% scoringskans door de neus werd geboord.

Drie minuten later was het Vitesse dat schreeuwde om een penalty, toen Bram van Polen de bal in zijn eigen zestien raakte met de hand. Maar ook hierin zag Janssen geen strafschop. Hoewel beide ploegen aanspraak maakten op een doelpunt, werd er met een 0-0 stand gerust in de GelreDome.

Na rust was het Zwolle dat fel begon. Verdediger Dirk Marcellis stond aan het einde van een rustig opgezette aanval, maar diens schot spatte uiteen op de vuisten van Vitesse-doelman Eloy Room. Aan de andere kant moest Van der Hart na 63 minuten ingrijpen op een schot van Vitesse-verdediger Ota.

De Japanse linksback zag ploeggenoot Renato Ibarra kort daarna wél het goede voorbeeld geven. Ibarra schoot hard binnen en de bal belandde via Van Polen in het doel: 0-1.

Lang konden de Arnhemmers niet genieten van het gelukkige doelpunt, want niet veel later werkte Marcellis de bal vanuit de kluts binnen: 1-1. Daar bleef het bij.