27 januari 2016 In de media

Vitesse en PEC Zwolle hebben niets aan puntendeling

Vitesse en PEC Zwolle hebben woensdagavond de punten gedeeld. In Arnhem werd het 1-1.
De thuisploeg kwam na rust op voorsprong via een eigen treffer van Bram van Polen. Dirk Marcellis maakte snel gelijk.

De eerste helft in stadion Gelredome leverde niet veel hoogtepunten op. Hét moment waar in de rust nog behoorlijk over gediscussieerd werd, was een overtreding van Maikel van der Werff op Lars Veldwijk. De Vitesse-verdediger mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Ed Janssen het incident weg wuifde. Een penalty en een rode kaart waren waarschijnlijk op zijn plaats geweest. Even later leek Bram van Polen hands te maken in zijn eigen strafschopgebied. Ook die actie bleef onbestraft.

Vitesse kwam na ruim een uur spelen voor voorsprong. Van Polen tikte een voorzet van rechts op ongelukkig wijze achter zijn eigen doelman. Erg lang kon de formatie van trainer Rob Maas niet van de voorsprong genieten. Drie minuten later was het Marcellis die van dichtbij raak schoot. Opvallend: de verdediger scoorde in de voorbij acht seizoenen nooit in de Eredivisie, maar deze jaargang staat Marcellis inmiddels al op drie treffers.

Vitesse blijf door de remise op plek zeven op de ranglijst steken. De Arnhemmers hebben 31 punten uit negentien duels. PEC staat achtste, met 28 punten.