5 november 2017 In de media

Vitesse en PEC Zwolle delen de punten

Vitesse heeft vandaag gelijkgespeeld vs PEC Zwolle: 0-0. Hoofdtrainer Henk Fraser wijzigde zijn elftal ten opzichte van de doordeweekse UEFA Europa League wedstrijd vs Zulte Waregem op twee plekken: Tim Matavz en Navarone Foor begonnen weer in de basis.
Vitesse kwam fel de kleedkamer uit. Het tempo lag hoog en de Arnhemmers maakte het de Zwolse-defensie lastig. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke voorzetten van Alexander Büttner en Milot Rashica.

Na een enerverend eerste tien minuten viel de wedstrijd stil. Beide ploegen wisten niet gevaarlijk te worden en het spel speelde zich vooral op het middenveld af. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de formatie van hoofdtrainer John van ’t Schip. Na een strakke voorzet van Younes Namli wist Erik Israelsson de bal net niet binnen te glijden. In de 36e minuut greep Fraser in: Thomas Bruns verliet het veld voor Mason Mount.

Na rust kwam het gevaar van de zijkanten maar Büttner en Rashica vonden geen vrijstaande aanvaller. Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Kansen bleven uit en de wedstrijd speelde zich op het middenveld af. Hier en daar wisten beiden ploegen dichtbij de doelen te komen maar van echte kansen was geen sprake.

Aan het einde van de wedstrijd was Vitesse nog dichtbij een treffer maar viel de bal net niet goed. Daarmee eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0.

Vitesse neemt het in de volgende speelronde op tegen FC Groningen. De ploegen treffen elkaar op zondag 19 november (14.30 uur) in het NoordLease Stadion.