28 mei 2019 In de media

Vitesse eindigt seizoen met lege handen

Het seizoen van Vitesse is vanavond in de finale van de play-offs om Europees voetbal ten einde gekomen. FC Utrecht bleek met twee doelpunten te sterk in GelreDome waardoor de ploeg van Leonid Slutskiy het seizoen geen bekroning kon geven. De doelpunten werden gemaakt door Cyriel Dessers en Simon Gustafson.
De Vitessenaren ontvingen vanavond FC Utrecht in GelreDome. Afgelopen vrijdag eindigde de eerste confrontatie tegen het team van Dick Advocaat in 1-1. Er vond één wijziging plaats in de opstelling van Vitesse ten opzichte van de heenwedstrijd in Stadion Galgenwaard. Max Clark mocht aan de aftrap beginnen in plaats van Mohammed Dauda.

Het eerste gevaar in het allesbeslissnde duel was voor de bezoekers. Sander van de Streek kon na tien minuten spelen van dichtbij op het Vitesse-doel knallen. Goalie Remko Pasveer was alert en voorkwam een vroege achterstand.

Vitesse had moeite om de Domstedelingen onder controle te krijgen. FC Utrecht wist enkele kansen te creeeren, maar kon de Vitesse-verdediging tot de 31e minuut nog niet over de knie leggen. Na een dik half uur spelen moesten de geel-zwarten dan toch incasseren. Spits Dessers schoot uit de draai via een Vitesse-speler de 0-1 binnen. Doelman Pasveer was kansloos op zijn inzet.

De Arnhemmers zochten daardoor de kleedkamer op met een 0-1 ruststand. Hoofdtrainer Slutskiy besloot in de rust het roer om te gooien en voerde twee wissels door. Aanvoerder Bryan Linssen en Alexander Büttner werden vervangen door Dauda en Matus Bero.

Martin Ødegaard mocht al snel in het tweede bedrijf aanleggen voor een vrije bal. De Noor mikte echter over het vijandelijk doel. Buiten de sporadische kans om wist Vitesse geen vuist te maken. Hoewel Vitesse in het tweede bedrijf meer energie in de wedstrijd stopte, konden zij FC Utrecht-goalie Nick Marsman amper werk verschaffen.

Van de Streek was met nog een kwartier op de klok dichtbij een tweede tegentreffer namens FC Utrecht. Vanaf de rechterflank werd de bal voorgegeven, maar de inglijdende middenvelder schoot over het doel. Gustafson deelde één minuut later de genadeslag uit aan de Vitessenaren. De Scandinaviër werd de diepte ingestuurd door invaller Jean-Christopher Bahebeck. Gustafson omspeelde de uitkomende Pasveer en kon voor een leeg doel binnen schieten: 0-2.

Vitesse oogde verslagen, en kon ook in het restant van de wedstrijd geen kans meer creeeren. Daardoor verloor Vitesse het tweeluik met FC Utrecht in de strijd om Europees voetbal, en eindigt het seizoen in mineur.