27 januari 2017 In de media

Vitesse dik verdiend naar halve finale !

Vitesse heeft zicht geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. De ploeg van trainer Henk Fraser won in GelreDome met 2-0 van Feyenoord. Aanvoerder Guram Kashia en Adnane Tighadouini waren trefzeker namens de Arnhemmers.
In de kwartfinale van de KNVB beker had Julian Calor opnieuw een basisplaats. Ook Nakamba keerde terug in de basiself nadat hij met Zimbabwe meespeelde in de Africa Cup. In een sfeervol GelreDome streden de Arnhemmers voor een plek in de halve finale van de KNVB beker.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Feyenoord. Feyenoord-spits Jørgensen schoot in het zijnet. Niet veel later waren er kansen voor Vitesse. Waar Van Wolfswinkel op het doel van Feyenoord afstormde en Van Der Werff even later een mooi schot op doel had wist Feyenoord-doelman Brad Jones redding te brengen.

n de 36ste minuut kopte Leerdam net over het doel van Feyenoord uit een corner van Tighadouini. Beide ploegen waren in de slotfase van de eerste helft op zoek naar de openingstreffer. Vitesse kreeg nog een kans na een vrije trap maar deze belandde in handen van doelman Jones. Zo bleven beide ploegen voor rust in evenwicht.

Na rust bleef Calor achter in de kleedkamer waar Nathan in de ploeg kwam bij Vitesse. Beide teams begonnen fel aan de tweede helft. In de 55ste minuut was het raak voor Vitesse. Captain Kashia torende boven zijn directe tegenstander uit en kopte de corner binnen:1-0. Kashia maakte hiermee zijn eerste doelpunt voor Vitesse dit seizoen. Drie minuten later kreeg Feyenoord een grote kans via Tapia. Vitesse-doelman Eloy Room keepte attent en zat er goed bij. Vitesse bleef doorgaan met druk uitoefenen waardoor Tighadouini de bal, na een scrimmage, in de 60ste minuut binnen kon schieten: 2-0

Feyenoord ontsnapte aan de 3-0 nadat Tighadouini de bal voorgaf maar daarbij hard de lat raakte. Vitesse gaf niet op en rechtte de rug. In de 83ste minuut krulde Rashica de bal over het doel van keeper Jones. Even later verliet de rappe vleugelaanvaller het veld. Zijn vervanger was verdediger Matt Miazga.

In de blessuretijd van de wedstrijd schoot Baker de bal in de verre hoek van het doel maar keeper Jones voorkwam een 3-0 achterstand voor Feyenoord. In de absolute slotfase van het bekerduel kreeg Vitesse nog een vrije trap toebedeeld. Baker nam plaats achter de bal maar zag zijn inzet op de paal uiteenspatten. Zo eindigde het duel in een 2-0 overwinning voor Vitesse.