23 november 2017 In de media

Vitesse definitief uitgeschakeld in Europa na gelijkspel tegen Lazio

Vitesse is uitgeschakeld in de Europa League. De mannen van Henk Fraser wisten het laatste uitduel in de groepsfase niet winnend af te sluiten. In het Olympisch Stadion in Rome eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
Een slecht gevuld stadion was het toneel op de donderdagavond. Veel supporters van de thuisclub bleven weg. Niet heel gek, Lazio had zich immers al geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi. Wel waren er 1700 Vitesse supporters aanwezig. Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en mocht zich tegen het veredelde B-team van Lazio in de eerste 20 minuten de betere ploeg noemen. Deze sterke fase werd dan ook uitgedrukt in een 0-1 voorsprong in de dertiende minuut. Bryan Linssen wist op prachtige wijze te scoren via de onderkant van de lat uit een vrije trap.

In de fase na de goal deed Vitesse zichzelf tekort door de voorsprong niet te verdubbelen. Hier waren genoeg kansen voor via Linssen en Mason Mount. De 18-jarige Mount speelde sterk en viel op door zijn snelle spel op het middenveld en veel dreiging aan de bal.

In het verdere verloop van de eerste helft drong Lazio steeds meer aan. Remko Pasveer wist met een goede reflex een schot van Palombi te keren. Vlak voor rust viel dan toch de gelijkmaker. Luis Alberto nam een voorzet van Dusan Basta vol op de volley en tekende hiermee voor de 1-1.

Hierna volgde een tweede helft met minder hoogstaand voetbal. Fraser bracht Castaignos voor Matavz en van Bergen voor Rashica en probeerde hiermee nog iets te forceren, dit had echter weinig resultaat. Castaignos speelde met veel energie maar kon weinig extra gevaar in het spel van Vitesse brengen.

Trainer Henk Fraser sprak achteraf positief over de wedstrijd. “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld naar onze mogelijkheden. Maar je ziet wel dat je tegen spelers speelt die gewend zijn een iets hoger niveau als weerstand te hebben. Ik denk dat je tevreden moet zijn met de uitslag”, aldus Fraser.

OGC Nice wist met 3-1 van Zulte Waregem te winnen, hierdoor is de derde plaats nog het hoogst haalbare voor de Arnhemmers.