1 oktober 2017 In de media

Vitesse deelt de punten met FC Utrecht

Vitesse heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In de eerste helft gebeurde er weinig en wisten beiden ploegen niet te scoren. Na rust was het FC Utrecht die de score opende. Cyriel Dessers maakte het doelpunt. Niet veel later kwam Vitesse terug. Mount scoorde zijn eerste doelpunt voor Vitesse en bepaalde daarmee de eindstand: 1-1.
Voorafgaand aan de traditionele KWF-Kankerbestrijding-wedstrijd werd er gecollecteerd voor het wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker en afscheid genomen van Lewis Baker en Adnane Tighadouini.

Oefenmeester Henk Fraser koos voor dezelfde basisopstelling als afgelopen donderdag bij de Europa League wedstrijd tegen OGC Nice. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voeten van Bryan Linssen. Zijn schot uit een gevaarlijke positie werd op het nippertje geblokt.

Vitesse had het betere van het spel, dit resulteerde echter niet in mogelijkheden voor het elftal van Henk Fraser. De bezoekers uit de Domstad loerde op de counter en kwamen er met enige regelmaat gevaarlijk uit. Door een goed spelende Arnhemse defensie resulteerde dit echter niet tot kansen. Dit betekende een doelpuntloze ruststand: 0-0.

Beiden ploegen kwamen fel uit de kleedkamer. FC Utrecht-middenvelder Rico Strieder schoot de bal rakelings langs het doel en een gevaarlijke voorzet van Alexander Büttner kon maar net worden verwerkt door de Utrechtse defensie.

Na het turbulente begin van de tweede helft nam Vitesse het heft weer in handen. Dit resulteerde net zoals in de eerste helft niet tot grote mogelijkheden en in de 69ste minuut sloeg FC Utrecht toe. Na een fout in de opbouw bij Vitesse werd de bal na een scrimmage door Dessers het doel ingeschoten.

Vitesse liet haar hoofd niet zakken en toonde karakter. In de 76ste minuut passeerde Thomas Bruns zijn man en gaf de bal perfect voor aan Mount. De nog maar achttienjarige Engelsman schoof de gelijkmaker en zijn eerste goal in het Geel-Zwart binnen: 1-1!

Vitesse rook bloed en bleef het tempo verhogen. Dit resulteerde in veel dreiging en mogelijkheden voor de Arnhemmers. De grootste kans was voor Luc Castaignos. De aanvaller kon de bal net niet genoeg drukken en het schot vloog centimeters over.

Volgende week speelt Vitesse geen wedstrijd i.v.m. de interlandperiode. De volgende wedstrijd van Vitesse is uit in Almelo. Op zondag 15 oktober 12.30 uur neemt Vitesse het op vs Heracles Almelo.