27 januari 2018 In de media

Vitesse dankzij prachtige treffers voorbij PEC Zwolle: 1-2

Vitesse heeft met 1-2 gewonnen van PEC Zwolle. Bryan Linssen tekende in de eerste helft na een weergaloze aanname voor de 0-1. Nadat Younes Namli de stand gelijk had getrokken, besliste Mason Mount met een fantastische vrije trap de eindstand in Arnhems voordeel: 1-2.
Vitesse begon de wedstrijd tegen de nummer vier van de Eredivisie voortvarend. Al in de vierde minuut zette Mason Mount PEC Zwolle-doelman Diederik Boer aan het werk met een schot vanaf de zijkant. Tien minuten later nam Thulani Serero het Zwolse doel onder vuur, maar zijn schuiver ging net naast. Twee minuten daarna kwam de bal vanuit de rebound voor de voeten van Milot Rashica. De vleugelaanvaller haalde echter te gehaast uit. In de twintigste minuut was het wederom Mount met een dot van een kans. Tim Matavz zette de Engelse middenvelder met een perfecte steekpass alleen voor het doel, maar Mount vond doelman Boer op zijn weg.

In de 29ste minuut was het dan toch raak. Een voorzet van Thomas Bruns kwam bij de tweede paal bij Linssen terecht. Linssen nam de bal uiterst fraai aan en schot de bal diagonaal tegen het net: 0-1. PEC Zwolle was kort voor de openingstreffer voor de eerste en enige keer gevaarlijk geworden in de eerste helft. Mustafa Saymak schoot een vrije trap van pakweg dertig meter, weliswaar met een lastige stuit, in de handen van Remko Pasveer.

Waar Vitesse de eerste helft domineerde, begon de thuisploeg de tweede helft overtuigend. Hoewel Vitesse in de 57ste minuut, na een mooie actie van Mount, via Matavz nog een mogelijkheid kreeg werd het kort daarna 1-1. Namli haalde van afstand uit en zag de bal tegen de touwen vliegen.

De tweede helft kende een open karakter. Voor beide doelen gebeurde er een hoop. Het mooiste moment van de avond kwam van Mount. De middenvelder schoot Vitesse met een prachtige vrije trap van behoorlijke afstand naar 1-2. Omdat Vitesse de hectische slotfase overleefde, nam het drie punten mee naar Arnhem.

Vitesse speelt volgende week vrijdag een thuiswedstrijd vs FC Groningen. De wedstrijd begint vrijdag 2 februari om 20.00 uur in GelreDome. Tickets zijn eenvoudig en snel te koop via Vitesse.nl/tickets.