14 december 2016 In de media

Vitesse boekt eenvoudige winst op Jodan Boys 4-0

Vitesse heeft zich ten koste van Jodan Boys eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker.
Tegen de amateurs uit Gouda liep de score op tot 4-0.

Na de overwinning bij Go Ahead Eagles in de vorige ronde was er aan optimisme geen gebrek bij de hoofdklasser. Coach Dennis van den IJssel drukte zijn spelers in aanloop naar het duel met Vitesse op het hart dat een 'kleine kans ook een kans is' en dus trok Jodan Boys met de borst vooruit richting Arnhem.

In Gelredome rekende Vitesse echter kinderlijk eenvoudig af met de bezoekers. Al in de veertiende minuut was het raak voor de ploeg van trainer Henk Fraser. Verdediger Matt Miazga opende de score met een schuiver en enkele minuten later verdubbelde Adnane Tighadouini de marge al. De buitenspeler was in de eerste ronde tegen de amateurs van ASV De Dijk al twee keer trefzeker en knalde nu van grote afstand raak in de bovenhoek. Zo was de wedstrijd na het eerste kwart al gespeeld.

De Arnhemmers trakteerden het thuispubliek na rust pas op meer treffers. Lewis Baker benutte een strafschop na een overtreding van Levi Marengo, die rood kreeg. Het was voor de amateurs vervolgens des te meer een kwestie van de schade beperken. Dat lukte redelijk. Het werd via Milot Rashica, die raak kopte uit een voorzet van debutant Lassana Faya, weliswaar nog 4-0, maar daar bleef het lange tijd bij.

Marvin Straver voorkwam dat de schade verder opliep en als de bal dan eens buiten het bereik van de doelman kwam, dan stond de paal in de weg voor Vitesse. Nathan raakte een kwartier voor tijd het aluminium en mede daardoor bleef het ook bij vier treffers voor Vitesse.

De Arnhemmers zijn na FC Volendam, SC Heerenveen en FC Utrecht als vierde zeker van een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Ook AZ voegde zich woensdagavond bij de laatste acht.