20 oktober 2017 In de media

Vitesse blijft steken op één punt in België

Vitesse heeft vanavond gelijk gespeeld tegen Zulte Waregem. De Belgisch bekerwinnaar kwam al vroeg op voorsprong. De bal belandde ongelukkig op het hoofd van Guram Kashia waarna hij zijn eigen doelman passeerde.
Slechts vier minuten later trok Thomas Bruns de score alweer gelijk: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer maar doelpunten bleven uit.

Vitesse nam het donderdagavond tijdens de derde speelronde in de UEFA Europa League op vs SV Zulte Waregem. Vitesse begon zonder Tim Matavz (familieomstandigheden) en Navarone Foor (uit voorzorg in Nederland achtergebleven), maar met Luc Castaignos en Mason Mount in de basisformatie.

Vooraf werd al gesproken over de gelijkwaardigheid tussen beide ploegen en zo verliep de eerste helft ook. Gesteund door een vol uitvak, 947 supporters reisden de ploeg achterna, noteerde Vitesse de eerste kans van de wedstrijd. Een scherpe voorzet van Bryan Linssen werd door de doelman van de Belgen, Louis Bostyn, gepakt net voordat Castaignos de bal binnen kon lopen.

Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Eerst ging een kopbal van Sandy Walsh rakelings naast en kort daarna redde Remko Pasveer uitstekend op een inzet van Julien De Sart. Uit de daaropvolgende corner was het echter wel raak. Kashia kreeg de bal onfortuinlijk op zijn achterhoofd en klopte onbedoeld zijn eigen doelman: 1-0.

Het antwoord van Vitesse volgde snel. In de 27e minuut was het namelijk al weer 1-1, toen Bruns een bal uit de tweede lijn in de hoek schoot. Vitesse kreeg via Linssen nog een mogelijkheid, maar zijn poging na een voorzet van Mount ging hoog over.

Vitesse nam na rust het initiatief over van de Belgische bekerwinnaar en het duel ging onverminderd door in een razendsnel tempo. Castaignos leek Vitesse op voorsprong te schieten, maar de Kroatische arbiter Ivan Bebek leek te fluiten voor duwen en trekken waardoor de treffer van de spits werd afgekeurd. Linssen was ook dicht bij de tweede Arnhemse treffer, maar zijn schot belandde op de vuisten van doelman Bostyn.

In de slotfase van de wedstrijd was Sander Coopman nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal vloog rakelings over het doel. Castaignos probeerde het nog met een omhaal maar ook hij trof geen doel.

Vitesse speelt zondag de uitwedstrijd vs sc Heerenveen. Het duel in Friesland begint om 16.45 uur.