26 september 2018 In de media

Vitesse bekert verder

Vitesse heeft vanavond de volgende ronde van het TOTO KNVB Beker toernooi bereikt. Het team van hoofdtrainer Leonid Slutskiy won met 1-2 van RKAV Volendam. Maikel van der Werff en Oussama Darfalou waren in de eerste helft trefzeker. Na rust deed Nick nog iets terug namens de Volendammers.
Aan de aftrap verschenen zes nieuwe namen ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Remko Pasveer stond onder de lat, en ook Max Clark, Khalid Karami, Danilo Doekhi, Thomas Bruns en Darfalou begonnen in de basis.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Vitesse. Clark nam de bal op zijn slof, maar keeper Sander Binken wist zijn inzet gemakkelijk te pakken. In het eerste kwartier domineerden de Arnhemmers maar tot andere grote kansen kwam het niet. Tot in de vijftiende minuut Bruns de bal met zich meenam en deze rakelings naast het doel verdween. Twintig seconden later was het wel raak. Na een hoekschop stond Van der Werff helemaal vrij bij de tweede paal, waardoor hij de bal beheerst binnen kon schieten.

Namens RKAV Volendam was Jeffrey Veerman daarna gevaarlijk. Een hard schot van hem stuitte op de vuisten van Pasveer, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Darfalou wist niet veel later zijn kans wel te verzilveren. Na een voorzet van de linkerkant schoot hij de bal hard binnen via de onderkant van de lat. Ook Doekhi probeerde de score verder uit te breiden maar zag zijn poging hoog over het doel verdwijnen. Voor de Volendammers was er ook nog een grote kans weggelegd op slag van rust. Via de verdediging van Vitesse belandde de bal in het zijnet.

Direct na rust probeerde Bruns het net te vinden. Vanaf de rand van het strafschopgebied ging de bal maar net over. Ook invaller Kara deed een poging. Hij versnelde langs de zijlijn en gaf voor maar keeper Binken lag in de weg. Doekhi torende tot tweemaal toe hoog boven zijn tegenstander uit, maar beide keren zonder resultaat.

Vijf mintuten voor het einde werd de spanning in de wedstrijd teruggebracht door Nick Tol. Met een prachtig afstandsschot gaf hij de Volendammers weer hoop: 1-2. Ook Zwarthoed deed nog een poging, maar Pasveer was alert en wist een gelijkmaker te voorkomen. Hierdoor bereikt Vitesse de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Zondag 30 september neemt Vitesse het op tegen Feyenoord. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in De Kuip.