26 oktober 2016 In de media

Vitesse bekert door na ruime winst op RKC

Vitesse heeft woensdagavond de volgende ronde bereikt van het KNVB-bekertoernooi.
De Arnhemmers wonnen met 4-1 van RKC én dat terwijl de thuisploeg niet eens heel goed speelde.

Lege tribunes in stadion GelreDome en doordat de muziekinstallatie het ook nog eens niet deed, was de sfeer matig. In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. Een schot van Pieter Langedijk was het hoogtepunt, maar dat werd gepakt door Eloy Room.

Na een kwartier was daar dan toch de eerste mogelijkheid voor Vitesse. Tighadouini ving de bal op aan de linkerkant, trok naar binnen en haalde verwoestend uit. Zijn schot trof de lat.

Zhang pakt zijn kans

Niet veel later was het alsnog 1-0 voor Vitesse. Spits Yuning Zhang werd weggestuurd door Guram Kashia en de spits rondde koelbloedig af. Daarmee pakte hij zijn kans in de spits, nu Ricky van Wolfswinkel rust krijgt.

Foor zette Nakamka daarna met een prachtig hakballetje vrij voor de keeper, maar de bal werd door RKC-spelers van de lijn gehaald.

Maar ook RKC had kunnen scoren. Langedijk haalde uit vanaf een metertje of 25 en dwong Eloy Room tot een ultieme redding. Vlak voor rust was er nog wat opwinding in het GelreDome toen Zhang de show stal met een omhaal. RKC-keeper Williams tikte de bal uit het doel. Daarna werd er gefloten voor de rust.

RKC op gelijke hoogte

Na rust begon Vitesse niet goed en kon RKC aandringen. Dat leverde ook de gelijkmaker op voor de Waalwijkers. Pieter Langedijk kreeg de bal uit een vrije trap voor zijn voeten en schoot goed raak in de korte hoek.

Penalty Vitesse

Niet veel later kreeg Vitesse weer de kans om op voorsprong te komen. Yuning Zhang draaide weg bij de verdedigers en kon vrij door naar de keeper. De spits werd daarop neergelegd en Vitesse kreeg een penalty. Lewis Baker schoot die bal binnen.

Nakamba beslist duel

Daarna was het middenvelder Marvelous Nakamba die het duel besliste voor de Arnhemmers. Hij ging goed door RKC-verdediger Nieuwendaal die de bal verspeelde aan Nakamba. De middenvelder schoot vervolgens raak achter keeper Williams.

Het duel viel daarna een beetje stil. Nathan kreeg nog wel een grote kans, maar hij kopte de bal naast. Vlak voor tijd kreeg Langedijk wel weer een kans bij RKC. De aanvaller blonk uit aan Waalwijkse kant, maar kon niet zijn tweede treffer maken.

Vitesse scoorde nog wel een keer én dat was misschien het hoogtepunt van de avond. Nathan scoorde met een prachtige goal de vierde treffer van de avond door de bal in de kruising te krullen. Dat was ook meteen het laatste wapenfeit in deze wedstrijd. Daardoor bekert Vitesse verder.

Opstelling Vitesse: Room; Yeini, Kashia, Miazga, Ota; Baker, Foor (86. Koryan) , Nakamba; Rashica (45. Van Bergen), Zhang, Tighadouini (41. Nathan)