9 april 2017 In de media

Verslag Jong Vitesse vs HHC

Jong Vitesse heeft zaterdag j.l. drie belangrijke punten gepakt door HHC Hardenberg met 4-2 te verslaan. Dit zijn hele dure punten voor de Arnhemse strijd tegen degradatie.
Op een zonnig Papendal begint de ploeg van trainer John Lammers fel aan de wedstrijd. De Arnhemmers zetten hoog druk en dat levert al gauw een eerste doelpunt op. De verdediging van HHC ziet Anil Mercan volledig over het hoofd waardoor hij ruimte krijgt om uit te halen. De middenvelder van Jong Vitesse schiet de bal buiten bereik van de doelman tussen de palen, 1-0.

In de minuten daarna gooien de Arnhemmers er met de pet naar en dat levert kansen op voor HHC. Het slordige verdedigen levert onder andere een enorme kans op waar Mats Grotenbreg zijn doelman een handje helpt door de bal van de lijn te halen.

Een aantal minuten later lijkt Mercan de score te verdubbelen, ware het niet dat de middenvelder buitenspel staat. Uiteindelijk weet de talentvolle middenvelder van Jong Vitesse, op slag van rust, toch de 2-0 op het scorebord te krijgen. Jong Vitesse krijgt een vrije trap op de rand van de zestien en Mercan schiet die bal prachtig binnen, 2-0.

Vlak na rust lijkt Jong Vitesse de wedstrijd in het slot te gooien als de bal na een eerder schot, via Imad Najah achter HHC doelman Sander Danes verdwijnt, 3-0. Na een klein kwartier lijken de drie punten zeker op Papendal te blijven het vierde Arnhemse doelpunt, gemaakt door Alvin Fortes.

Een paar minuten later doet HHC wat terug als de bal op stip gaat na een overtreding van Thomas Oude Kotte. Rob van der Leij schiet de bal snoeihard in de rechterhoek, keeper Michael Tørnes is kansloos, 4-1. In de 71e minuut komen de bezoekers zelfs nog terug tot 4-2 uit een vrije trap en beginnen, ondanks de stand, aan een sterk slotoffensief. Hierdoor blijft het tot een einde een interessante partij.

Dankzij deze overwinning kruipt Jong Vitesse naar de vijftiende plek ten koste van UNA, die een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Jong Vitesse vs HHC Hardenberg 4-2
1-0 ‘4 Anil Mercan 1-0
2-0 ’45 Anil Mercan 2-0
3-0 ’49 Imad Najah
4-0 ’62 Alvin Fortes
4-1 ’65 Rob van der Leij
4-2 ’71 Koos Werkman