3 oktober 2014 In de media

Veelscorend Vitesse heeft aan één helft genoeg tegen ADO

Vitesse wist weken achtereen het net van de tegenstander met grote moeite te vinden, de laatste twee wedstrijden is bij de Arnhemmers echter alles anders.
In de voorgaande speelronde werd FC Dordrecht met grote cijfers verslagen (2-6) en vrijdagavond was het de beurt aan ADO Den Haag (6-1) dat weinig tot niets in te brengen had in het Gelredome tegen de Arnhemse formatie.

Vitesse stond vorige week nog bekend als de ploeg die zo moeilijk scoorde. Die omschrijving kan gezien de in totaal 12 treffers in een week tijd, vorige week zaterdag maakten de Arnhemmers er ook al zes tegen FC Dordrecht (2-6), voorlopig de prullenbak in. Vitesse is PSV zelfs gepasseerd als meest scorende ploeg van de eredivisie (20 om 19).

Toch mocht ADO nog even hopen op een goed resultaat. Na de doelpunten van Leerdam, die in de vijfde minuut van zo'n elf meter hard raak schoot en nog binnen het kwartier op rand van buitenspel de 2-0 binnen tikte, kwam de ploeg van trainer Henk Fraser nog terug in de wedstrijd. Michiel Kramer anticipeerde in de 21e minuut goed op een door doelman Piet Velthuizen gelost schot en tikte de bal over de keeper in het net. Het was al het zesde doelpunt van het seizoen van Kramer, waardoor hij topscorer in de Eredivisie is.

In het slotkwartier van de eerste helft ging het echter helemaal mis bij ADO. Eerst kopte Timothy Derijck in eigen doel, waarna Vejinovic met een vrije trap en een benutte strafschop, toegekend na hands van Mike van Duinen, de ruststand op 5-1 bracht.

De middenvelder mocht na een uur spelen opnieuw vanaf elf meter aanleggen, nu omdat Kevin Jansen een lichte overtreding op Abiola Dauda had gemaakt. Opnieuw liet Vejinovic ADO-doelman Martin Hansen kansloos: 6-1. Omdat Vitesse daarna wat te gemakzuchtig werd, bleef ADO, dat na rust alleen Van Duinen nog dicht bij een treffer zag komen, een nog zwaardere nederlaag bespaard. De tamme tweede helft bood trainer Bosz ook nog de kans om zijn zoon Gino te laten debuteren.