2 april 2017 In de media

Van Wolfswinkel grote man in Gelderse derby

Vitesse heeft zondag de altijd beladen Gelderse derby met NEC gewonnen.
In Arnhem werd met 2-1 gewonnen door de ploeg van Henk Fraser.Ricky van Wolfswinkel was met twee goals de grote man bij de geel-zwarten. Door de zege blijft Vitesse meedoen om de vierde plaats. De achterstand op FC Utrecht is met zes duels te gaan vijf punten: 47 om 42.

De eerste helft in het Gelredome was ondanks de verhitte sfeer verre van vermakelijk. 'Hoogtepunt' was het geblesseerd uitvallen van Adnane Tighadouini. De Marokkaanse aanvaller moest worden vervangen door Nathan.

Na de rust werd de derby pas echt aantrekkelijk. Vitesse brak zes minuten na de thee de ban. Lewis Baker zette zich achter een vrije trap en deponeerde de bal met links precies achter de defensie van NEC. Van Wolfswinkel hoefde er alleen tegen aan te lopen om het leer tot in de verre hoek achter NEC-goalie Joris Delle te verlengen.

Een kwartier later kon de toch altijd al beweeglijke Peter Hyballa zijn handen triomfantelijk in de lucht steken. De Duitse oefenmeester zag Ferdi Kadioglu op prachtige wijze gelijkmaken. De aanvaller van Oranje Onder-19 sneed vanaf de linkerkant van het veld naar binnen om de bal met rechts in de verre hoek te krullen. Vitesse kreeg vervolgens direct een kans om de uitploeg weer op achterstand te zetten, maar Nathan maaide een op maat teruggelegde bal net over.