2 april 2017 In de media

Van Wolfswinkel beslist Gelderse derby

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC is zondagmiddag in het voordeel van de thuisploeg geëindigd. De Arnhemmers wonnen met 2-1.
Al vroeg in de wedstrijd moest Henk Fraser voor het eerst wisselen bij Vitesse, Adnana Tighadouini moest geblesseerd het veld verlaten en Nathan kwam als zijn vervanger in het veld.

Vitesse en NEC maakten er in de eerste helft een saai schouwspel van. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar wist daaruit niks te creëren, bovendien had NEC defensief de zaken prima op orde. Halverwege was de stand 0-0.

Na rust ontbrandde het duel. Na vijftig minuten brak Ricky van Wolfswinkel de ban. Uit een vrije trap van Lewis Baker kopte de spits de bal tegen de touwen: 1-0.

Peter Hyballa greep ik en bracht met Mohamed Rayhi en Ferdi Kadioglu twee aanvallende versterkingen, een ingreep die goed uitpakte. Na 66 minuten schoot Kadioglu de bal heerlijk in de kruising en bracht daarmee zijn ploeg naast Vitesse: 1-1.

De thuisploeg ging direct op zoek naar een hernieuwde voorsprong en kreeg via Nathan een goede mogelijkheid, maar de Braziliaan schoot net over. Ook Baker vond het net niet, nadat hij Joris Delle zijn vrije trap zag redden.

Zes minuten voor tijd kreeg Vitesse dé kans op de 2-1. Na hands in het strafschopgebied gaf Serdar Gözübüyük een strafschop. Van Wolfswinkel ontfermde zich op de bal en faalde niet: 2-1.
Vitesse stijgt dankzij de zege naar plek vijf in de Eredivisie, met 42 punten uit 28 wedstrijden. NEC staat veertiende met vijf punten boven de nacompetitiestreep.