20 oktober 2018 In de media

Van der Werff teleurgesteld: ‘We moeten juist series neer gaan zetten’

Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff had graag gezien dat Vitesse eens had doorgepakt na de 4-0 overwinning op Heracles twee weken geleden. Maar het mocht niet zo zijn, de ploeg ging met 2-0 onderuit bij Excelsior.
'Nadat we twee weken geleden zo goede overwinning hadden behaald, hadden we hier ook moeten winnen om de lijn door te zetten. Maar we zijn niet stabiel genoeg inderdaad. Je wint, verliest, wint, verliest.'Dat is niet genoeg, je moet series neer gaan zetten als je iets wil bereiken en dat hebben we nagelaten', zo moppert Van der Werff na afloop.

'Het wilde gewoon niet'
De aanvoerder vond niet dat Excelsior nou de veel betere ploeg was in Rotterdam. 'Nee, wij krijgen in de eerste helft een ongelukkige eigen goal tegen en in de tweede helft ziet de keeper de bal te laat.'

En er viel Vitesse aanvallend een hoop te verwijten. 'We missen zelf ook een hoop kansen en dan zit het er gewoon niet in. Zij hebben niet heel veel kansen gehad hoor, wij waren de tweede helft heer en meester. Maar het wilde gewoon niet', aldus de verdediger.