Archief
Van den Brom: 'Aan elkaar gewaagd' 22/01/2019

John van den Brom blikte kort terug op de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht, keek vooruit naar het bekertreffen met Vitesse en sprak over de fitheid van zijn ploeg.

“Je kijkt altijd uit naar de wedstrijden”, begon Van den Brom. “We hebben zaterdag een goede wedstrijd gespeeld met een goede overwinning. Dat vertrouwen neem je mee. Maar ik ben vrijdag met Arne Slot naar het duel Vitesse - Excelsior (3-2) geweest, dus hun trainer zal dat ook zeggen.”

Vergelijkbaar
Daar zag de oefenmeester een vergelijkbaar team. “Vitesse heeft een goed voetballend elftal. Zeker op de helft van de tegenstander zijn ze heel gevaarlijk, met makkelijk scorende spelers. Ze hebben backs die hoog staan en ze hebben dezelfde intenties als wij. Het verschil op de ranglijst is één punt, dus er staan twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.”

Thuisvoordeel
Van den Brom: “Het is een voordeel dat we thuis spelen. Net als zaterdag willen we de tegenstander vastpakken en dat er daardoor een moment in de wedstrijd komt dat we op voorsprong komen. Er worden dan andere dingen gevraagd, want we weten dat een bekerduel op zich staat.”

Svensson
Jonas Svensson moest het duel met FC Utrecht nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing, maar keert dinsdag terug in de basis. “Hij heeft het altijd goed gedaan en is onze vaste rechtsback. Toch ben ik heel blij met hoe Ricardo van Rhijn dat ingevuld heeft, nog los van zijn doelpunt."

Afwezig
Stijn Wuytens zit niet bij de wedstrijdselectie. Van den Brom: “Als we het over een teleurstelling hebben, is het dat Stijn er niet bij is morgen." Wuytens liep zondag tijdens de training een blessure op: "Hoe dat eruit ziet, weet ik niet. Dat zal moeten blijken. Verder is iedereen fit.”
 

Bron: AZ / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl