25 november 2018 In de media

Uitblinkende Ødegaard leidt Vitesse eenvoudig langs Willem II

Een treffer maakte hij niet, maar Martin Ødegaard was onmiskenbaar hoofdverantwoordelijk voor de ruime zege van Vitesse op Willem II (1-3). De Noorse spelmaker was de architect bij de drie doelpunten van de Arnhemmers, die zich door de zege nestelen in de subtop.
Willem II begon het duel met lef, energie en drang naar voren, maar kon dat slechts een kwartiertje volhouden. Toen kwam Vitesse, uit het niets, op voorsprong na een prachtige aanval. Een fijne steekpass van Ødegaard, een hakje van Oussama Darfalou en een keurige schuiver van Matus Bero: 0-1. Door die voorsprong konden de Arnhemmers achterover leunen en gokken op de counter met de rappe Darfalou.

De thuisploeg was af en toe dreigend, maar wist niet tot serieuze kansen te komen. In het eerste halfuur loste de ploeg van Adrie Kosten geen enkel schot. Dat Vitesse na 35 minuten op 0-2 kwam was geen verrassing. Hetzelfde drietal als bij de openingstreffer was daarvoor verantwoordelijk. Ødegaard omspeelde doelman Timon Wellenreuther en legde af op Bero wiens schot in het lege doel werd getikt door Darfalou.

Vlak voor rust gooide Vitesse de wedstrijd definitief in het slot. Een scherp aangesneden vrije trap van Ødegaard werd verlengd door Brian Linssen. In de tweede helft ontbrak het bij Willem II aan vertrouwen om nog iets aan de achterstand te doen. Het mocht doelman Timon Wellenreuther dankbaar zijn voor zijn optreden anders het duel zomaar in 0-5 of kunnen eindigen. Fran Sol zorgde vanaf elf meter, met zijn tiende treffer, voor de eretreffer: 1-3.