25 juli 2017 In de media

Tweemaal Matavz in oefenduel met FC Emmen

Vitesse heeft dinsdagmiddag 25 juli met 2-1 van FC Emmen gewonnen. Via twee doelpunten van Tim Matavž kwam Vitesse in de eerste helft op voorsprong. Vlak voor rust deed Cas Peters namens FC Emmen nog iets terug. In de tweede helft bleven de doelpunten uit.
Op het Sportpark van RKSV Driel kwam Vitesse al snel op voorsprong. Na een goede steekpass van Charlie Colkett kon Matavž al na vijf minuten de bal binnenschieten. Zijn eerste doelpunt in Arnhemse dienst. Niet veel later volgde een schietkans voor Foor van dichtbij. Hij schoot de bal hard en hoog maar doelman Scherpen was alert en tikte de bal over het doel.

Na ruim 25 minuten spelen mocht mocht Matavž ook de tweede treffer van de wedstrijd op zijn naam schrijven. Mitchell van Bergen zette voor, Matavž nam aan, draaide en schoot via de binnenkant van de paal raak: 2-0. Vlak voor rust deed Peters namens de ploeg uit Emmen wat terug. Na slordig balverlies kon hij de bal binnentikken.

In de tweede helft legde Matavž breed en bracht Colkett in stelling. Zijn schot ging over. Er volgde een grote kopkans voor Lars ten Teije na een voorzet van Lassana Faye, maar de keeper lag dwars.

Ook FC Emmen kreeg nog een kans op de gelijkmaker. Mario Bilate vuurde een hard schot af op het Arnhemse doel maar Eloy Room stompte de bal weg. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-1 en won Vitesse haar eerste wedstrijd in de voorbereiding.

Vitesse vs FC Emmen 2-1 (2-1)
‘5 Matavž 1-0, ’26 Matavž 2-0, ’42 Peters 2-1
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Gele kaart: ’79 Bruns
Toeschouwers: 1.000