6 november 2016 In de media

Treffer van Darri leidt thuisnederlaag van Vitesse in

Heracles Almelo heeft voor het eerst sinds 14 augustus weer een competitiewedstrijd weten te winnen.
Bijna drie maanden na de zege op Willem II werd zondagmiddag Vitesse verslagen. Na een saaie eerste helft en een zeer vermakelijke tweede helft werden de Arnhemmers op een 1-2 nederlaag getrakteerd.

Het hield in de eerste 45 minuten niet over in GelreDome. Er werd in een laag tempo gespeeld door beide ploegen, waardoor kansen op een hand te tellen waren. De grootste mogelijkheid was na een kwartier voetballen voor de thuisploeg. Een vloeiende aanval van Vitesse eindigde met een volley van Nathan op de handen van doelman Bram Castro.

Even later moest de goalie van Heracles opnieuw handelend optreden na wederom een schot van Nathan. De aanvaller probeerde het van afstand, maar Castro had weinig moeite met de inzet van de Chelsea-huurling.Heracles stelde hier heel weinig tegenover. De formatie van trainer John Stegeman speelde met weinig vertrouwen en Thomas Bruns illustreerde dat met een vrije trap van zo’n twintig meter. De bal ging huizenhoog over.

Het publiek was kort voor rust het tamme spel van de thuisploeg meer dan zat en maakte dit duidelijk met enkele fluitconcerten. De elf van Henk Fraser werden niet geïnspireerd door het gefluit, waardoor beide ploegen met 0-0 aan de thee gingen.

Direct na rust was het wederom Nathan die voor gevaar zorgde. De Braziliaan soleerde richting het doel van Castro, maar wederom had de doelman een antwoord op de inzet van de Vitessenaar. Het was het begin van iets wat op een stormloop leek richting het doel van Heracles en wat al snel resulteerde in een doelpunt. Eerst was het nog de lat die Matthew Miazga van de 1-0 hield, waarna Ricky van Wolfswinkel wél het net vond. Een lage voorzet van Milot Rashica werd eenvoudig tot doelpunt gepromoveerd door de spits.

Lang kon het thuispubliek niet genieten van de voorsprong. Brahim Darri zorgde met een indrukwekkende uithaal van zo’n 25 meter voor de gelijkmaker. De vleugelspits kreeg alle tijd om aan te leggen en schoot buiten het bereik van Elroy Room binnen.

Hierna golfde het duel op en neer. Nadat Adnane Tigadouini maar net miste namens Vitesse, kreeg Heracles aan de andere kant een strafschop. Guram Kashia haalde in het eigen zestienmetergebied Brandley Kuwas onderuit en zonder aarzeling wees scheidsrechter Danny Makkelie naar de stip. Samuel Armenteros faalde niet en schonk zijn ploeg de voorsprong en de uiteindelijke overwinning.