Traore bezorgt Vitesse de winst

Vitesse heeft de sterke reeks in de competitie voortgezet tegen Excelsior. Bertrand Traore bezorgde de Arnhemmers met twee goals de zege.
Vitesse kon tegen Excelsior niet beschikken over Marko Vejinovic. De middenvelder ontbrak vanwege ziekte. Chelsea-huurling Josh McEachran verving hem. Ook opvallend was de basisplaats van Renato Ibarra. Dat ging ten koste van Denys Oliinyk. Jan-Arie van der Heijden is geschorst en werd in de basisopstelling vervangen door Dan Mori.

Ook geen Velthuizen, Kruiswijk en Wallace

Verder zaten Piet Velthuizen en Arnold Kruiswijk niet bij wedstrijdselectie wegens ziekte. De Braziliaan Wallace was buiten de selectie gelaten omdat hij zich 48 uur voor aanvang voor het duel met Excelsior in het uitgaansleven begaf. Bovendien werd hij aangehouden door de politie, naar verluidt op verdenking van een zedendelict.

Grote kansen voor Excelsior

In de openingsfase kreeg Excelsior twee grote kansen via Gouriye. Vitesse had het aan doelman Eloy Room te danken dat het 0-0 bleef. De keeper redde voortreffelijk na een uitglijder van verdediger Rochdi Achenteh.

Na zo'n twintig minuten werd Vitesse voor het eerst echt gevaarlijk op Woudestein. Zakaria Labyad dwong met een schot van afstand Excelsior-keeper Coutinho tot een redding. Even later was er weer een hachelijke situatie voor het doel van Room, maar de openingstreffer bleef uit.

Excelsior had het betere van het spel en bleef dreigend. Achenteh trad kordaat op door Van Mieghem de pas af te snijden.

0-1 Traore, Excelsior antwoordt direct

Vitesse kwam voor rust op 0-1. Traore rondde op aangeven van Labyad fraai af na een mooie aanval. Excelsior antwoordde direct met de 1-1 van Van Weert vanuit een corner.

Na de pauze waren er een tijd lang geen grote kansen, maar na bijna tien minuten toonde Davy Pröpper zijn klasse met een geplaatste bal, die net geen doel trof. Traore was daarna dichtbij ook met een fraai geplaatst schot de over de lat scheerde.

Weer Traore

Vitesse nam daarna de leiding. Bertrand Traore kwam met de bal aan de voet het strafschopgebied binnen en liet de gehele Excelsior-defensie kansloos. Het betekende de elfde competitietreffer voor de tiener uit Burkina Faso.

Ibarra zorgde in de allerlaatste minuut voor de 1-3.

Excelsior – Vitesse 1-3
0-1 Traore 40.
1-1 Van Weert 42.
1-2 Traore 72.
1-3 Ibarra 90+3.

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Mori, Achenteh; Pröpper, McEachran, Qazaishvili; Ibarra, Traore, Labyad (78. Oliinyk).