14 augustus 2017 In de media

Trainer Oosting blij met ‘stappen’ van Jong Vitesse

‘Niet ontevreden’, zo keek Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting zaterdagavond terug op de prestaties van zijn team tegen zaterdageersteklasser Duno.
Het vertoonde spel bij de 3-1 winst van de derdedivisionist was heel behoorlijk, maar de score had hoger moeten uitvallen, vond de nieuwe man op Papendal.

"Vlak voor rust ging het hard", zag Oosting, die deze zomer in Arnhem John Lammers opvolgde. "Toen kwamen we met prima doelpunten 3-0 voor. Na de pauze hoop je dat niveau vast te houden en uit te lopen. Dat gebeurde niet. Dat is het enige dat ik ze vandaag kan verwijten."

Tussen de 36ste en 39ste minuut liep Jong Vitesse weg bij de tegenstander uit Doorwerth. Mo Osman (geplaatst schot), Thomas Oude Kotte (intikker) en Julian Calor (buitenkant rechts na een prachtige aanval) zorgden voor de 3-0 ruststand.

Hoogtepunt op Papendal was de treffer van Keving Sissing na ruim een uur spelen. Jong Vitesse-keeper Jeroen Houwen speelde hem zomaar de bal toe, waarna de nieuwe Duno-spits fenomenaal uithaalde en de bal in de kruising schoot: 3-1.

"Al met al ben ik heel tevreden met de stappen die wij maken", besloot Oosting, die begon met verlies tegen Achilles'29, maar daarna won van TEC, Jong NEC en nu Duno. "We worden lekker fit en liggen keurig op schema voor 27 augustus, wanneer we beginnen tegen HSC'21."