14 december 2019 In de media

Stropdaspass Pasveer zet Vitesse op juiste spoor in Enschede

Interim-trainer Joseph Oosting blijft vooralsnog ongeslagen bij Vitesse. Na het 0-0 gelijkspel tegen Feyenoord werd er zaterdagavond gewonnen op bezoek bij FC Twente. De tandem Remko Pasveer-Bryan Linssen was weer belangrijk voor de Arnhemmers.
Eind november stapte Leonid Slutsky op na de nederlaag tegen SC Heerenveen, Vitesse besloot Oosting al dan niet tijdelijk door te schuiven vanuit de beloften. In dat elftal werkte hij vorig seizoen veel samen met Patrick Vroegh, die in de tweede wedstrijd van Oosting zijn basisdebuut beleefde.

De beste kans in de eerste helft was voor de basisspeler die zaterdag het kortst in actie kwam. Tien minuten nadat Keito Nakamura oog in oog met Vitesse-goalie Pasveer had gefaald, werd de niet zichtbaar geblesseerde Japanner naar de kant gehaald door trainer Gonzalo García. Enkele minuten later moest ook Xandro Schenk naar de kant, hij werd wegens een blessure vervangen door Peet Bijen.

In de tweede helft kwam Vitesse fel uit de kleedkamer, maar een loepzuivere trap van Pasveer was nodig om de wedstrijd open te breken. Een minuut nadat de Arnhemmers de paal hadden geraakt, stelde de doelman van de uitclub Linssen in staat om te scoren. Pasveer was tweemaal eerder rechtstreeks betrokken bij een goal, ook tegen FC Twente was hij dus belangrijk.

Een officiële assist werd het uiteindelijk niet, omdat Bijen de bal nog aanraakte, maar door de lange bal van achteruit kon Linssen al vallend de openingstreffer maken. Het bleek een voorbode voor meer doelpunten, want na de 0-1 gaf FC Twente meer en meer ruimte weg achterin. Nouha Dicko (door de benen van keeper Joël Drommel) en Linssen (intikker) zorgden uiteindelijk voor een ruimere zege.
Vitesse profiteert door de winst van het eerdere puntenverlies van SC Heerenveen, dat vrijdagavond met 1-2 onderuitging tegen Willem II. De formatie uit Gelderland gaat vooralsnog over FC Utrecht heen op de ranglijst en staat daardoor voorlopig zesde in de Eredivisie. FC Twente moet het doen met een plek in de middenmoot.