2 maart 2019 In de media

Sterke tweede helft bezorgt Vitesse derde winst op rij

Vitesse heeft zaterdagavond met 4-1 weten te winnen van hekkensluiter NAC Breda. Giovanni Korte zette de bezoekers voor rust nog op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft bogen de Arnhemmers de stand volledig om. Doelpunten waren er van Thomas Buitink, Maikel van der Werff, Alexander Büttner en Matus Bero.
Bij de geel-zwarten stond controleur Thulani Serero weer in de basis nadat een blessure hem enkele wedstrijden aan de kant hield. Navarone Foor moest ditmaal genoegen nemen met een plek op de reservebank. Binnen één minuut spelen was er al het eerste wapenfeit voor de thuisploeg. Bryan Linssen kopte net voorlangs uit een indraaiende corner. Kort daarna legde Martin Ødegaard uit een vrije trap de bal op het hoofd van Mohammed Dauda, maar zijn kopstoot werd gekeerd door NAC-doelman Benjamin van Leer.

Na vijfentwintig minuten werd Vitesse opnieuw gevaarlijk door het luchtruim. Linksback Max Clark knikte de bal helaas net langs het Bredase doel. Uit de daaropvolgende aanval werd de ploeg van Mitchell van der Gaag voor het eerst gevaarlijk via Giovanni Korte. Eduardo toonde reageerde adequaat en stopte zijn inzet in de korte hoek.

Enkele minuten later was het, tegen de verhouding in, NAC Breda dat op voorsprong kwam. Korte werd de diepte in gestuurd nadat een teamgenoot de bal verlengde. Jake Clarke-Salter trok een sprint in de hoop Korte in te halen en zette in een uiterste poging hem af te stoppen een sliding in. Daarmee beroerde de verdediger de bal waardoor Eduardo kansloos was: 0-1.

Invaller Buitink kreeg op aangeven van Ødegaard vlak voor rust een grote kans om Vitesse voor de pauze langszij te schieten. Echter raakte de aanvaller de bal verkeerd, wat resulteerde in een ingooi voor NAC Breda en daarmee ook een 0-1 achterstand met rust.

De jacht naar de gelijkmaker werd vlug na de hervatting ingezet. Jake Clarke-Salter bleef achter in de kleedkamer waar Maikel van der Werff zijn vervanger was. Vitesse probeerde het een paar keer met hoge voorzetten vanaf de flanken, maar de NAC-verdediging bezweek niet. Dat veranderde echter toen Alexander Büttner op kwam stomen. Hij trok de bal laag voor waar Buitink in kwam lopen. De spits kwam voor zijn man en schoot de bal tegendraads binnen, 1-1.

Daan Klomp en Mitchell Te Vrede waren kort na de Arnhemse-goal aan de andere kant gevaarlijk, maar de verdediger trof het horizontale houtwerk en spits Te Vrede zag zijn schot uit de draai in de handen van keeper Eduardo belanden. Centrumverdediger Danilho Doekhi leek Vitesse even later op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd door de VAR afgekeurd.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Vitesse via Van der Werff alsnog op voorsprong. De verdediger kopte een vrije trap van Ødegaard bij de tweede paal binnen. Even later vergrootte Büttner de marge toen hij van dichtbij kon profiteren van het moeizame wegwerken van NAC-goalie Van Leer. Bero gooide in extremis op aangeven van Ødegaard de wedstrijd definitief in het slot. De middenvelder schoot hard en droog raak in de korte hoek nadat Ødegaard hem een schietkans bood. Het was tevens de laatste actie van de wedstrijd, die uiteindelijk met 4-1 gewonnen werd door de ploeg van hoofdtrainer Slutskiy.  [image] Vitesse speelt volgende week weer een thuiswedstrijd. Op zondag 10 maart is Feyenoord in GelreDome de tegenstander (aanvang 14.30 uur). Tickets scoor je eenvoudig via Vitesse.nl/tickets.