2 februari 2018 In de media

Sterk Vitesse houdt de drie punten in Arnhem

Vitesse heeft in GelreDome met 2-0 gewonnen van FC Groningen. In de eerste helft kopte verdediger Matt Miazga een voorzet van Lassana Faye binnen: 1-0. Mason Mount schoot nog voor rust de tweede Arnhemmers treffer binnen.
De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser begon sterk aan de wedstrijd. Al in de zesde minuut kwam Vitesse op voorsprong. Na een goede voorzet van verdediger Faye wist de mee opgekomen Matt Miazga boven alles en iedereen uit te springen en de bal knap binnen te koppen: 1-0.

Het was Bryan Linssen in de negentiende minuut die de volgende grote kans creëerde voor de geel-zwarten. De aanvaller draaide slim weg van zijn directe tegenstander, waardoor de Limburger één op één kwam te staan met keeper Sergio Padt. Linssen wipte de bal mooi over Padt heen maar miste op één haar na het Groningse doel.

In de minuten die daarop volgden creëerde beide teams kansen. Het was Vitesse dat als eerste een kans wist te verzilveren. Na een goede crossbal in de 31ste minuut kwamen de Arnhemmers gevaarlijk voor het Groningse doel. Na een mooi overstapje van Tim Matavz werkte Mount de bal fraai achter Padt: 2-0

Waar Vitesse de eerste twintig minuten de wedstrijd domineerde, leek het de minuten erna even te zijn terug gezakt. De Groningse ploeg kwam gevaarlijk door. Het was Tom van Weert die na een goede aanval de kans kreeg om FC Groningen weer terug in de wedstrijd te brengen. Oog in oog met doelman Remko Pasveer schoot de middenvelder de bal langs het doel.

Vlak voor rust leek Vitesse ook de 3-0 binnen te schieten. Na een corner van Mount, ontstond er een ware flipperkastsituatie waarbij Guram Kashia de bal over de achterlijn leek te werken. Verdediger Juninho Bacuna stond precies op de goede plaats op de achterlijn en kon een derde doelpunt van de Arnhemmers voorkomen.

Het was FC Groningen dat de eerste echte grote kans van de tweede helft kreeg. Van Weert draaide slim weg maar schoot de bal net naast het doel. Vitesse leek wakker te zijn geschud. Niet veel later bereikte invaller Beerens met een goede voorzet Linssen. Linssen wist de bal net niet te controleren, waarna de bal over de achterlijn rolde.

In de slotfase wist Vitesse de voorsprong vast te houden, waardoor de drie punten in Arnhem bleven.

Vitesse speelt donderdag 8 februari tegen ADO Den Haag. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt in de Hofstad. Zondag 11 februari speelt Vitesse de thuiswedstrijd vs Feyenoord. Tickets zijn verkrijgbaar via www.vitesse.nl/tickets.