30 september 2018 In de media

Slutsky kraakt Gözübüyük: ‘Voetbal is voor de fans, niet voor de arbiter’

Vitesse-coach Leonid Slutsky was na de 2-1 nederlaag bij Feyenoord niet te spreken over het optreden van Serdar Gözübüyük. Volgens de coach was de scheidsrechter te druk bezig met een hoofdrol voor zichzelf.
Gözübüyük gaf in de tweede helft drie rode kaarten, waarvan twee voor Vitesse. 'Ik heb de momenten nog niet allemaal teruggezien, maar ik ben het niet eens met sommige belangrijke beslissingen van de scheidsrechter', zei Slutsky na afloop voor de camera van FOX Sports. 'De directe rode kaart (voor Thomas Bruns, red.), de zogenaamde overtreding waar de vrije trap voor de winnende goal uit volgde… Het was te veel.'

'Er waren heel veel vreemde beslissingen', vond Slutsky. 'Die rode kaart is een erg belangrijk moment in de wedstrijd, maar de scheidsrechter dacht er niet eens even over na. Zijn gedrag is zelfzuchtig. Voetbal is voor de supporters, niet voor de scheidsrechter. Maar dat is mijn mening.'

Naast Bruns kreeg in de slotfase ook Danilho Doekhi een rode kaart. Aan de kant van Feyenoord werd Robin van Persie weggestuurd. 'Het was een dramatische wedstrijd voor ons', zei Slutsky. 'Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook omdat we bijna de hele tweede helft met een man minder speelden en we met twee serieuze blessures te maken kregen.' Tim Matavz heeft zijn onderbeen gebroken en Roy Beerens liep een enkelblessure op. Slutsky kon nog niet inschatten hoelang zijn aanvallers uit de roulatie zullen zijn.