25 augustus 2019 In de media

Slutskiy ontevreden over voetbal Vitesse

Leonid Slutskiy vindt dat het voetbal van Vitesse danig moet verbeteren. De Arnhemse club is ongeslagen, maar het optreden bij Heracles (1-1) is voor de coach onder de maat.
,,We wilden aanvallender spelen, maar zakten na een half uur toch terug”, sprak de Russische trainer. ,,We hadden wel controle, vond ik, maar we dwongen te weinig af. Zeker na rust, Als je dan toch op voorsprong komt, moet de deur dicht blijven. Jay-Roy Grot had een grote kans op de tweede goal. Dan was alles in het slot gevallen. Nu mogen we in de slotfase nog van geluk spreken dat Remko Pasveer (doelman, red.) ons op de been houdt. Een gelijkspel is terecht.”

Slutskiy zag dat Tim Matavz last had van het voetbal op kunstgras. Daarom werd de Sloveen ook gewisseld.

,,Maar zo maakte Thomas Buitink ook pas zijn eerste minuten in de eredivisie. Hij heeft door een rugblessure lang niet gespeeld. Deze of gene moet nog ritme krijgen. Daarbij was Riechedly Bazoer niet fit (last van hamstring, red.). Maar ik wilde de as laten staan. We moesten door blessures (Matus Bero en Charly Musonda, red.) al aanpassingen in de opstelling doorvoeren.”