Archief
Serero: 'toewerken naar Europese wedstrijd' 12/07/2018

Thulani Serero knokte zich afgelopen seizoen, zijn eerste jaar als Vitessenaar, direct in de basis. De centrale middenvelder is de stabiele factor op het middenveld. In Karinthië kijkt de Zuid-Afrikaan vooruit naar de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2018|2019, over precies twee weken.

Na wederom een pittige ochtendsessie in Oostenrijk zoekt Serero aan de rand van het veld, met een flesje water aan zijn lippen, naar wat verkoeling. Het is afzien tijdens het trainingskamp, maar Serero weet als geen ander wat het doel is: “De Europese wedstrijden zijn belangrijk voor de club.”

“Alles wat we tijdens de voorbereiding doen, moet er voor zorgen dat we straks succes hebben”, weet de 28-jarige Serero. “We werken hard, maar het gaat goed. We werken toe naar de eerste Europese wedstrijd. Iedereen kijkt uit naar de officiële start van het nieuwe seizoen.”

Het trainingskamp is een goed moment om elkaar, de nieuwe spelers, wat beter te leren kennen. Serero: “Er is volop concurrentie in het team aanwezig. Het zijn goede weken om elkaar beter te leren kennen en naar elkaar toe te groeien. Over twee weken moeten we er al staan.”

Serero speelde vorig seizoen 29 duels in de Eredivisie en maakte zijn opwachting in alle vier de play-off duels. Serero tackelt, verovert de bal, verdeelt het spel en houdt het team in evenwicht. Serero krijg je niet zo snel gek. Hij blijft graag op de achtergrond en cijfert zichzelf weg in dienst van het elftal. In alles straalt Serero uit maar één doel voor ogen te hebben: presteren op het veld. Ook in Oostenrijk valt op dat de Zuid-Afrikaan zijn rol als vanouds inneemt. Serero: “Ik voel me goed, ook al is het nog vroeg in de voorbereiding. Ik ben in vorm en wil over twee weken gelijk mijn niveau halen.”


Bron: Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl