20 augustus 2016 In de media

Roda JC krijgt te laat de geest en verliest van Vitesse

Vitesse heeft Roda JC Kerkrade zaterdag de eerste nederlaag in dit Eredivisie-seizoen bezorgd. Een treffer van Lewis Baker in de eerste helft besliste het treffen in Limburg: 0-1.
Roda JC probeerde in de beginfase het heft in handen te nemen. Het tempo lag daarbij te laag, waardoor riante mogelijkheden uitbleven. Wel zette Adil Auassar doelman Eloy Room aan het werk met een schot van dichtbij. Na een kwartier spelen kroop Vitesse uit zijn schulp.

De equipe van Henk Fraser was via Kelvin Leerdam (kopbal) al gevaarlijk geweest op het moment dat Lewis Baker de score opende. De diepgaande middenvelder verraste in de 22ste minuut keeper Benjamin van Leer nadat de verdediging van Roda JC zich verkeek op een lange bal.

Een overtuigend antwoord van Roda JC bleef uit. De Limburgers blaften wel, maar beten niet. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak: de thuisploeg met een optisch overwicht, zonder veel gevaar te stichten. Mikhail Rosheuvel testte Room wel met een hard schot, maar daarbij bleef het lange tijd. Aan de andere kant onderscheidde Van Leer zich door redding te brengen op een inzet van Ricky van Wolfswinkel, die even later werd vervangen door Yuning Zhang. In de slotfase bracht Roda JC de bezoekers nog aan het wankelen. Auassar had bijna succes met een vrije trap, waarna Nestoras Mytides de paal raakte.

Roda JC blijft steken op twee punten, terwijl Vitesse zich met zes punten in de subtop meldt. De Arnhemmers wonnen eerder dit seizoen bij Willem II en gingen in eigen huis onderuit tegen ADO Den Haag. Vitesse vervolgt de competitie vrijdag met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, Roda JC gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Willem II.