24 januari 2015 In de media

Reactie Bosz na Heerenveen vs Vitesse

Heerenveen heeft zijn publiek in het Abe Lenstra Stadion een heerlijk avondje bezorgd. Vitesse werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd.
De eerste helft was er een om van te smullen. De thuisploeg vloog uit de startblokken en stond na tien minuten al met 2-0 voor. Eerst rondde Luciano Slagveer goed werk van Sam Larsson af en niet lang daarna maakte Mark Uth zijn twaalfde goal van het seizoen. De Duitser zette de aanval zelf op en speelde de Vitesse-defensie middels een een-tweetje met Joey van de Berg aan flarden.

Na een kwartier was het de beurt aan de bezoekers om de aanval te zoeken en ook zij regen de kansen aaneen. Maar wat de geelzwarten ook probeerden, Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt bleek een voortdurende sta-in-de-weg.

Het laatste kwartier voor rust was weer voor Heerenveen en daarin liet Nordfeldts collega-keeper Eloy Room zijn kwaliteiten zien. Ook hij kon echter niet voorkomen dat Daley Sinkgraven er 3-0 van maakte, al ging daar wel hands van de doelpuntenmaker aan vooraf.

Foutje invaller

In de hoop nog iets te kunnen forceren, wisselde Vitesse-trainer Peter Bosz in de rust liefst drie man. Maar juist een van die verse krachten leidde met een fout de 4-0 in. Dan Mori verspeelde de bal, waarna de Friezen met een ragfijne aanval (afgerond door Slagveer) snoeihard toesloegen.

Ook in het restant van de wedstrijd viel nog genoeg te beleven, al lag dat met name aan de vele akkefietjes op het veld. Wel werd er nog een keer gescoord. Geheel vrijstaand kon Guram Kashia met een kopbal Nordfeldt eindelijk passeren.