29 oktober 2017 In de media

PSV zet Vitesse in topper overtuigend weg

In de eredivisie staat voorlopig geen maat op PSV. De Eindhovense formatie zette Vitesse zondag in GelreDome gedecideerd weg. Jürgen Locadia en Hirving Lozano maakten het verschil voor de koploper uit Brabant: 2-4.
In het tactische steekspel stond al snel het droomscenario voor PSV klaar. Vitesse domineerde, maar de eerste kans voor de Brabanders was meteen raak. Vitesse stapte na achttien minuten in op het middenveld, waarna Joshua Brenet de ruimte kreeg. Diens steekpass op Hirving Lozano was top, maar de afronding van de Mexicaan was nog beter. De topscorer van de eredivisie schoot de bal diagonaal haarfijn binnen: 0-1.

Geweldige kans
Vitesse viel daarna wel aan, maar creëerde geen mogelijkheden. PSV kreeg in de tegenstoot wel een geweldige kans. Gaston Pereiro mocht vrij aanleggen. Hij vond een blok op de lijn, waarna Luuk de Jong in de rebound faalde. Guram Kashia en Fankaty Dabo brachten redding.

Bryan Linssen
Na veertig minuten ontsnapte Vitesse opnieuw. Ditmaal kreeg Daniel Schwaab uit een hoekschop een kans. De Duitser kopte naast. Uit het niets sloeg de Arnhemse formatie vervolgens toe. Vlak voor rust zeilde een inzet van Bryan Linssen via het been van Jürgen Locadia binnen: 1-1.

Voorsprong
Locadia bracht PSV ook snel weer op voorsprong. De aanvaller kreeg na 49 minuten tijd om uit te halen van 25 meter. Doelman Remko Pasveer keek de inzet verstijfd na in de hoek: 1-2.

Vitesse nam daarna meteen het initiatief. Miazga kopte in de vrije positie onzuiver in. Vervolgens scoorde Tim Matavz, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Daarna was het woord weer aan Locadia. De aanvaller kreeg na 57 minuten in de counter de tijd en de ruimte. De aanvaller schoot met een curve fraai raak: 1-3.

Het leed voor Vitesse werd twee minuten later nog groter. Ditmaal was Lozano het eindstation van de Brabantse aanval. De Mexicaan schoot van dichtbij resoluut raak: 1-4.

Veerkracht
Vitesse was aangeslagen, maar toonde wel veerkracht. Mason Mount, koud in het veld, zorgde met een heerlijke treffer voor de 2-4. Daarna zette de Arnhemse club ook vol aan voor de aansluiting.

Vitesse-PSV 2-4 (1-1)
18. Lozano 0-1, 45. Locadia (eigen doelpunt) 1-1, 49. Locadia 1-2, 56. Locadia 1-3, 59. Lozano 1-4, 63. Mount 2-4.

Gele kaarten: Dabo, Büttner, Miazga (Vitesse), Van Ginkel, Schwaab, Pereiro, Arias (PSV)
Toeschouwers: 18.323

Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia (85. Castaignos), Miazga, Büttner; Bruns, Serero (61. Mount), Foor; Rashica, Matavz, Linssen.
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Pereiro (77. Luckassen), Hendrix; Locadia, De Jong (83. Bergwijn), Lozano.