24 december 2017 In de media

PSV te sterk voor Vitesse: 2-1

Vitesse heeft vanavond met 2-1 verloren van koploper PSV. Tim Matavz tikte de bal, na ruim een half uur spelen, feilloos binnen en zette de Arnhemmers daarmee op voorsprong.
Nog voor rust wisten de Eindhovenaren de score, via een doelpunt van Daniël Schwaab, weer gelijk te trekken. Hirving Lozano was in de tweede helft goed voor de tweede Brabantse treffer van de avond.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop voerde hoofdtrainer Henk Fraser één wijziging door in zijn elftal. Luc Castaignos moest plaatsmaken voor zijn vervanger Tim Matavz. In de eerste minuten van de wedstrijd golfde het spel heen en weer, maar PSV kreeg al snel meer mogelijkheden. Met een goed blok van Matt Miazga werd een gevaarlijke aanval van de Eindhovenaren gestopt en een redding van Remko Pasveer en een ingreep van Thomas Oude Kotte voorkwamen daarna dat PSV de voorsprong kon pakken.

Na ongeveer twintig minuten spelen kwam Navarone Foor ongelukkig terecht, waarna hij het veld met een blessure moest verlaten. Thomas Bruns was zijn vervanger.
Na ruim een half uur spelen was de grootste kans van Vitesse voor Milot Rashica. De rappe vleugelaanvaller onderschepte de bal en stormde op Jeroen Zoet af, maar de keeper was alert en voorkwam een doelpunt.

lechts enkele tellen later was het wel raak voor de Arnhemmers. Lassana Faye gaf een afgemeten bal op Bryan Linssen, waarna hij kon voorzetten op Matavz die de bal feilloos binnen tikte: 0-1.

Voor PSV was ook een grote kans weggelegd. Luuk de Jong kopte de bal maar net naast het doel van Pasveer. Even later was Schwaab wel succesvol. Vanuit een vrije trap kopte hij de bal op slag van rust raak: 1-1.

De Eindhovenaren wisten na rust de score snel uit te breiden. Een prachtig schot van Lozano van ruim twintig meter verdween in het doel van Pasveer: 2-1. Vitesse probeerde mogelijkheden te creëren maar stuitte telkens op de Brabantse defensie. Matavz kreeg de bal maar wist deze niet goed onder controle te krijgen, waardoor doelman Zoet gemakkelijk kon redden. PSV kreeg kansen op een derde treffer. De Jong legde de bal af op Lozano die de kans niet wist te benutten. Ook de omhaal van De Jong in de slotfase verdween naast het doel.

De selectie heeft een korte winterstop tot en met dinsdag 2 januari. De eerste training van 2018 vindt plaats op woensdag 3 januari om 11.00 uur op Papendal. Van zondag 7 tot en met zaterdag 13 januari gaat Vitesse vervolgens op trainingskamp naar Spanje. Op vrijdag 12 januari wordt om 15.00 uur een oefenwedstrijd gespeeld vs het Schotse Heart of Midlothian uit Edinburgh. Vitesse hervat de competitie op zaterdag 16 januari met de inhaalwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op Het Kasteel.