29 oktober 2017 In de media

PSV te sterk voor Vitesse

Vitesse heeft vandaag met 2-4 verloren van PSV. De doelpunten kwamen van Jürgen Locadia (2x en een eigendoelpunt), Hirving Lozano (2x) en Mason Mount.
Vitesse begon de wedstrijd vs PSV in dezelfde opstelling als tijdens de laatste competitiewedstrijd, twee weken geleden vs FC Utrecht (0-4). Oud-Vitessenaren Marco van Ginkel en Eloy Room keerden terug in GelreDome. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Na een vrije trap van Alexander Büttner wist Thomas Bruns de bal hard en laag voor te geven. Niemand kreeg zijn voet achter de bal en het spel ging verder.

In het eerst kwartier was Vitesse de betere ploeg. De Arnhemmers lieten de bal goed rondgaan en wisten regelmatig gevaarlijk te worden. PSV wist niet tot een aanvallen te komen. In de 18e minuut was het toch PSV die de score wist te openen. Na een splijtende pass van Van Ginkel wist Lozano de bal achter Remko Pasveer te schieten: 0-1. PSV ging door met het creëren van kansen. Na een fraaie aanname op het middenveld wist Gaston Pereiro richting het doel van Vitesse te schieten. Het schot miste overtuiging en belandde in de handen van Pasveer.

In de 29e minuut kregen de bezoekers twee enorme kansen. Op fenomenale wijze wist Guram Kashia twee maal toe de bal voor de lijn weg te halen. De wedstrijd leek met een Eindhovense voorsprong de rust in te gaan. Tot Vitesse in de laatste minuut van de eerste helft een corner kreeg. Bryan Linssen verlengde de bal met de hak tegen het been van PSV-speler Locadia. Die zonder dat hij het door had de bal achter zijn eigen doelman wist te werken: 1-1.

Direct na rust wist PSV de gelijkmaker weg te poetsen. Locadia schoot vanuit de tweede lijn binnen: 1-2. Vitesse kreeg niet veel later de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te koppen. Matt Miazga’s kopbal werd gered en de rake kopbal van Tim Matavz werd wegens buitenspel afgekeurd. Niet veel later brak PSV er na een lange bal uit. Locadia ving de bal op en krulde de bal achter Pasveer: 1-3. Twee minuten later was het weer raak. Na een fout in de defensie bij Vitesse kreeg Lozano de bal voor zijn voeten en schoot de bal tegen de touwen: 1-4.

Vitesse wist snel iets terug te doen. Na een prachtige bal van Fankaty Dabo wist invaller-Mount de bal op een nog fraaiere wijze over PSV-doelman Jeroen Zoet te tikken: 2-4. Vitesse ging door met kansen creëren. Een hard schot van Milot Rachica werd stijlvol gered door Zoet. Vitesse kwam in de 85e dichtbij de aansluitingstreffer, maar Matavz kon zijn voet niet achter de bal krijgen

Vitesse wist nog wel gevaarlijk te worden maar echte kansen bleven uit, eindstand: 2-4.