24 december 2017 In de media

PSV overtuigt weer niet, maar boekt wel belangrijke overwinning op Vitesse

Met hangen en wurgen heeft PSV thuis een zege geboekt op Vitesse. De Eindhovenaren hadden het thuis lastig tegen de ploeg van Henk Fraser, maar zegevierden wel met 2-1. Dat ging niet zonder slag of stoot.

PSV speelde in de eerste helft met inspiratie en enthousiasme, maar had moeite om grote kansen af te dwingen. Aan de andere kant kon Vitesse prima tegenstand bieden, zonder het de thuisploeg écht lastig te maken. De grootste kans kwam op naam van Milot Rashica, die hoopte te profiteren van defensief geklungel van PSV. De buitenspeler stuitte echter op Jeroen Zoet. Even later was het aan de andere kant raak. Oud-PSV'er Tim Matavz kreeg de bal achter Jeroen Zoet van Bryan Linssen, de spits hoefde alleen maar binnen te tikken. PSV herstelde de schade nog voor rust. Een volledig vrijstaande Daniel Schwaab kopte drie minuten voor de pauze binnen na een vrije trap van Hirving Lozano.

Vroeg in de tweede helft kwam PSV op voorsprong dankzij een verwoestend schot van Lozano, die vanaf een meter of zeventien doel trof. Vitesse meldde zich daarna hier en daar voor het doel van PSV, maar onder andere Matavz liet een kans op 2-2 liggen. Even later zag de oud-spits van de Eindhovenaren een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Luuk de Jong liet nog een megagrote kans op 3-1 liggen. Vitesse klopte wel op de deur, maar PSV deed niet open.

Dus sluit PSV de eerste seizoenshelft in ieder geval met een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax af. Dat kan zondag acht punten worden, maar dan moeten de Amsterdammers in eigen huis verliezen van Willem ll. Vitesse gaat als achtste de winterstop in.