24 september 2015 In de media

Peter Bosz: we konden hier niet winnen

Peter Bosz kookte van binnen, maar analyseerde rustig na de dramatische avond voor Vitesse bij Heracles. ‘Wij konden hier niet winnen.’
Bosz had genoten van Vitesse, zo vertelde hij. 'Ik heb het beste Vitesse gezien van dit seizoen. Hier zat muziek in. Zo wil ik dat wij spelen. Wij bepaalden wat er gebeurde op het veld.'

Vitesse stond ook lange tijd voor. Maar na de twee rode kaarten voor Ibarra en Nakamba ging het echt mis. Bosz werd weggestuurd door scheidsrechter Makkelie. 'Het was de 82e minuut. Ik wilde weten waarom. Maar hij zei alleen maar weg.' Het lijkt me normaal dat ik dat wilde horen waarom ik weg moest, maar hij gaf geen antwoord.'

Vervolgens moest Bosz dus naar de tribune en legde Makkelie het duel stil omdat Bosz dat lange tijd had geweigerd. 'Dan wordt de klok teruggezet naar de 80e minuut. Terwijl het twee minuten had geduurd. Vervolgens komen er nog vijf minuten blessuretijd bij. Dat zijn dus negen minuten totaal. Dat zijn feiten', vertelde de coach op rustige toon.

Met later ook nog rood voor Kashia ging het echt mis. Heracles won met 4-1 na verlenging. 'Deze wedstrijd konden wij niet winnen. Dat is het gevoel dat je bekruipt.'