17 februari 2018 In de media

Persoonlijke fouten fataal voor Vitesse na prachtgoal Castaignos

Excelsior heeft zaterdagavond een knappe overwinning geboekt op Vitesse. Forse persoonlijke fouten nekten de Arnhemmers, die nog wel op voorsprong kwamen: 1-2.

De wedstrijd begon uitstekend voor Vitesse. Uitgerekend de zo bekritiseerde Luc Castaignos opende na iets meer dan een minuut de score. Na goed terugkoppen van Bryan Linssen schoot de vervanger van de geschorste Tim Matavz met een omhaal fraai raak: 1-0.

Het doelpunt van Castaignos bleek een spaarzaam hoogtepunt in de armoedige eerste helft. Voor Guram Kashia en Lorenzo Burnet eindigde het eerste bedrijf al eerder nadat hun hoofden hard tegen elkaar botsten. Kashia werd direct gewisseld, Burnet probeerde het nog even maar ging tien minuten later ook naar de kant.[Luc Castaignos maakte zaterdag pas zijn tweede Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Ook zijn eerste maakte de spits tegen Excelsior.]

Omdat Vitesse het in de 44ste minuut niet nodig vond om Hicham Faik aan te pakken, werd de voorsprong niet tot de rust vastgehouden. Faik besloot van dertig meter uit te halen en deed dat uitstekend, al leek de bal niet onhoudbaar voor Remko Pasveer: 1-1.

In de tweede helft werd Excelsior wat sterker. Op aangeven van de voor Burnet sterk ingevallen Levi Garcia miste Stanley Elbers in de 54ste minuut nog een enorme kans, voordat nog eens tien minuten later de 1-2 wel viel. Elbers stuitte op Pasveer, waarna Lassana Faye in een poging tot wegwerken de bal tegen Mike van Duinen opschoot. De spits zag de bal het doel inrollen.

Tot overmaat van ramp voor Vitesse viel ook Linssen nog geblesseerd uit. Zonder de smaakmaker werd de ploeg van Henk Fraser nauwelijks gevaarlijk. De voorsprong van Excelsior kwam dan ook niet meer in gevaar. De Kralingers staan na 24 wedstrijden knap elfde met 29 punten. Vitesse staat zevende en heeft 37 punten.