Archief
Pasveer in basis Vitesse, Eduardo op de bank 01/04/2019

Leonid Sloetski komt voor de topper tegen AZ met een verrassing. De Russische coach wil doelman Eduardo passeren. In GelreDome staat normaal gesproken Remko Pasveer in het doel.

Eduardo (36) is dit jaar vaste doelman bij Vitesse. De Portugees, gehuurd van Chelsea, won in de zomer de concurrentiestrijd met Pasveer (35). De Tukker kwam dit seizoen nog geen minuut in de competitie in actie.

Eduardo werd zaterdag tegen ADO Den Haag driemaal geklopt. Hoewel de Portugees geen blaam trof, wil Sloetski na het duel in Zuid-Holland toch ingrijpen.

Sloetsksi verandert zijn team op meer posities. Deels kan dat noodgedwongen zijn. Bij Vitesse is Bryan Linssen een twijfelgeval. De Limburger kampt met een hamstringblessure. ,,Dat wordt kort dag”, stelt Sloetski. ,,We hopen dat hij mee kan doen.”Linssen twijfelgevalAls Linssen niet kan spelen, start Mohammed Dauda in de spits met Thomas Buitink. Het experiment met de Ghanese huurling van Anderlecht links op het middenveld kan als mislukt worden beschouwd. 

Sloetski kiest voor Max Clark als linksback en verhuist Alexander Büttner naar het middenveld. Navarone Foor is onder de Rus zijn plek kwijt.
 
 ,,AZ is heel erg belangrijk voor ons”, stelt Sloetski. ,,In het begin van het seizoen speelden we in Alkmaar gelijk. Daar lieten we kansen op de winst liggen. In de KNVB-beker waren we kansloos (2-0). Daar was AZ beter. Nu moeten we in GelreDome top zijn. Een zege is goed voor de sfeer en het vertrouwen. En we kunnen goede zaken doen met het oog op de ranglijst.”

Het duel in Arnhem begint dinsdag om 18.30 uur.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Büttner; Dauda, Buitink.
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl