6 juni 2016 In de media

Overzicht Internationals

Verschillende spelers van Vitesse zijn opgeroepen voor nationale teams. De zes spelers waren met wisselend succes actief voor hun land. Vitesse Media maakte een overzicht van de vijf wedstrijden waarin de zes spelers van Vitesse actief waren.
Zhang maakt debuut bij China
China speelde afgelopen vrijdag een oefenwedstrijd tegen Trinidad en Tobago. Yuning Zhang maakte zijn debuut voor het nationale team van China. De Chinese spits scoorde het tweede en het derde doelpunt voor de Chinezen en met een 3-0 voorsprong na 61 minuten was de overwinning wel veilig. Het werd uiteindelijk 4-2. Oud-Vitessenaar Yu Hai stond ook in de basis bij China. Dinsdag 7 juni speelt China tegen Kazachstan.

Nakamba kwalificeert zich met Zimbabwe voor Afrika Cup
Zimbabwe heeft zich met behulp van Marvelous Nakamba gekwalificeerd voor de Afrika Cup 2017 in Gabon. Door een 3-0 overwinning op Malawi kan Zimbabwe niet meer achterhaald worden door de nummer twee in de kwalificatiepoule: Swaziland. Het is de derde keer dat Zimbabwe deel neemt aan het hoofdtoernooi van de Afrika Cup. Nakamba speelde de gehele wedstrijd voor Zimbabwe.

Kashia en Vako hard onderuit
De interlandperiode van Georgië wordt gevuld met tegenstanders die toewerken naar het EK in Frankrijk. Eerder werd verloren tegen Slowakije en afgelopen weekend kreeg Georgië het zwaar te voorduren tegen Roemenië. Na drie minuten spelen stonden de Roemenen met 2-0 voor. Georgië kreeg nog wel één doelpunt in de schoot geworpen door een eigen doelpunt van Moti, maar vond daarna geen antwoord op het spervuur aan aanvallen van Roemenië. De eindstand werd uiteindelijk 5-1.

Overwinning Room op Guyana
In de kwalificatie voor de Caribbean Cup heeft Curaçao goede zaken gedaan. Tegenstander Guyana werd met 5-2 verslagen. Het team van bondscoach Patrick Kluivert is zo goed als zeker van de volgende ronde in de kwalificatie voor de Caribbean Cup in Amerika. Woensdag 8 juni speelt Eloy Room met Curacao tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Yeini en Israël kunnen geen vuist maken tegen Servië
Sheran Yeini speelde met Israël in deze periode maar één oefeninterland. Vorige week dinsdag speelde Israël tegen Servië. Branislav Ivanovic opende de score voor Servië, maar Israël kwam in de 50e minuut op gelijke hoogte door Eran Zahavi. In het laatste kwartier ging het toch voor de Israëliërs. Milunovíc en Tadic scoorde twee keer voor Servië waardoor een 3-1 eindstand op het scorebord kwam.