29 oktober 2016 In de media

Offensief Vitesse verliest van productief PSV

In een goed gevuld GelreDome heeft Vitesse vanavond met 0-2 verloren van PSV.
De regerend landskampioen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Gaston Pereiro. In de tweede helft zocht Vitesse naar de gelijkmaker, maar was het opnieuw Pereiro die scoorde. In de blessuretijd maakte hij de tweede treffer van de avond en trok daarmee de overwinning over de streep.

Vitesse begon fel aan de wedstrijd. Het eerste gevaar van Arnhemse zijde kwam vanuit een voorzet van Sheran Yeini. Hij gaf de bal voor, maar Navarone Foor kwam net te kort. De volgende bal van Yeini belandde bij Rashica. Vanaf de achterlijn geef hij een bal voor die uiteindelijk stuitte op de Brabantse verdediging. Kruiswijk probeerde het vervolgens vanaf de linkerkant. Zijn voorzet werd door keeper Pasveer uit de lucht geplukt.

Maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. De allereerste mogelijkheid van PSV was direct raak. Pereiro schoot de bal binnen en zette PSV op een 0-1 voorsprong. In de daaropvolgende fase werd PSV sterker. Een volley van Pereiro ging rakelings langs het doel van Eloy Room en niet veel later was het Miazga die met een goed blok voorkwam dat PSV haar voorsprong uitbreidde. Een poging van Bart Ramselaar verdween naast het doel.

Vitesse probeerde op gelijke hoogte te komen via Ricky van Wolfswinkel en Adnane Tighadouini. Van Wolfswinkel mikte de bal net naast het doel en een schot van Tighadouini werd gepakt door Pasveer. Tighadouini zorgde nog voor dreiging door op het doel van Pasveer af te stormen maar stuitte op de verdediging van PSV. In de tweede helft ging op zoek naar de gelijkmaker. Vitesse voetbalde zich door de verdediging van PSV maar Foor speelde de bal te ver voor zich uit. In een counter kwam

PSV er gevaarlijk uit maar greep Kruiswijk zelfverzekerd in op de inzet van de Eindhovenaren. Vitesse leek op weg naar een gelijkmaker. Een prachtige bal van Nakamba op Van Wolfswinkel werd door de spits goed klaargelegd op Rashica. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Een voorzet van Baker kwam bij niemand terecht. In de blessuretijd was het PSV die aan het langste eind trok. Pereiro was opnieuw trefzeker en zette de einduitslag op 0-2.

Volgende week zondag ontvang Vitesse Heracles Almelo. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in GelreDome.