2 december 2017 In de media

Niet gegeven strafschop beslist Feyenoord vs Vitesse

Voor het eerst sinds 27 augustus heeft Feyenoord een thuiszege geboekt in de Eredivisie. Vitesse werd zaterdagavond met 1-0 verslagen.
Sinds een 5-0 overwinning op Willem II, ruim drie maanden geleden dus, kon regerend kampioen Feyenoord vier keer op rij niet winnen in De Kuip. Na de verdiende 2-0 bij FC Groningen van vorige week wilde het team van trainer Giovanni van Bronckhorst nu óók afrekenen met Vitesse. De wedstrijd begon perfect. Via Steven Berghuis en Sofyan Amrabat belandde de bal voor de voeten van Nicolai Jörgensen, die van dichtbij simpel kon binnentikken: 1-0.

Kort na de openingstreffer dacht Vitesse recht te hebben op een strafschop. Een overtreding op Milot Rashica werd echter niet bestraft. In het restant van de eerste helft verzuimde de thuisploeg om de voorsprong uit te bouwen. Remko Pasveer keerde onder meer een schot van Sam Larsson.

In de tweede helft gebeurde er weinig. Feyenoord kreeg geen grote kansen en ook Vitesse werd niet écht gevaarlijk. Domper voor de thuisclub was het uitvallen van El Ahmadi. Hij leek last te hebben van zijn knie.

Door de krappe overwinning op Vitesse heeft Feyenoord nu 25 punten, vier minder dan nummer twee Ajax. Nummer zes Vitesse blijft op 22 punten staan.