11 maart 2017 In de media

Nederlaag Jong Vitesse vs VVSB (0-4)

Jong Vitesse heeft zaterdagavond met 0-4 verloren van VVSB. Ondanks meer dan een handvol kansen bleken de gasten een stuk effectiever. Door de nederlaag komt de ploeg van John Lammers met de zestiende plaats serieus in de problemen.
De uitslagen voorafgaand aan de wedstrijd waren niet gunstug gezind voor de Arnhemse beloften. Zo won Jong Sparta ruim bij Barendrecht (1-6) en versloeg HHC in eigen huis Katwijk met 2-1. Winnen was dus noodzakelijk voor Jong Vitesse.

Kansen te over voor de ploeg in de eerste 45 minuten via Mitchell van Bergen, Yuning Zhang en tweemaal Thomas Oude Kotte. De eerste kopbal van de verdediger leidde tot een redding van de doelman, de tweede direct er achteraan werd van de doellijn gekopt. Vitesse was veelvuldig in de aanval en daardoor was er zo nu en dan ruimte voor VVSB dat daardoor enkele gevaarlijke uitvallen kreeg. Doelman Jeroen Houwen moest een paar keer handelend optreden en deed dat sterk.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde met een Vitesse dat op zoek was naar het doelpunt, maar al snel was het weer VVSB dat simpel tot scoren kwam. De 0-2 kwam op naam van Maikey Parami.Vlak nadat een schot van Zhang geblokt werd door de defensie was het Bekooij die aan de andere kant de 0-3 op het scorebord zette.

Jong Vitesse vs VVSB 0-4 (0-1)
’11 Tavilla 0-1; ’51 Parami 0-2; '73 Bekooij; '78 Bekooij 0-4