17 december 2017 In de media

Mount bezorgt Vitesse punt bij FC Twente

Vitesse heeft dankzij Mason Mount een punt overgehouden aan het duel met FC Twente. De huurling van Chelsea zorgde zaterdagavond in Enschede voor een schaars moment van Arnhemse brille. De Engelse jeugdinternational tekende de gelijkmaker aan voor de aanvallend onmachtige Gelderse equipe: 1-1.
Trainer Henk Fraser hield in de Veste clubtopscorer Tim Matavz en spelmaker Thulani Serero buiten de basis. Luc Castaignos was ditmaal de aanvalsleider. De coach koos ook voor een vijfmans-defensie, met Thomas Oude Kotte als extra slot op de deur.

Vitesse begon zo beter dan Twente, maar stond na een kwartier wel op achterstand. Fredrik Jensen draaide knap weg bij Guram Kashia en rondde alleen voor doelman Remko Pasveer beheerst af: 1-0.

Vitesse nam daarna het initiatief tegen een matig en onzeker ogend Twente. Milot Rashica trof doelman Joël Drommel nog op zijn weg, maar na 28 minuten vond Mason Mount wel de opening. De Chelsea-huurling schoot hard raak na defensief prutswerk van de Tukkers: 1-1.

Na rust volgde een worsteling voor Twente en Vitesse. De kansen waren schaars. De Arnhemmers zakten ver weg en waren voorin machteloos. Oude Kotte hield zich achterin wel goed staande en dat was de andere positieve noot op de koude avond in het Twentse land.

FC Twente-Vitesse 1-1 (1-1)
14. Jensen 1-0, 28. Mount 1-1

Gele kaarten: Lelieveld, Mount (Vitesse)

FC Twente: Drommel; Ter Avest, Bijen, Thesker, Hooiveld, Trajkovski; Holla, Jensen, Lam; Assaidi (90. Laukart), Boere (64. Kvasina).

Vitesse: Pasveer; Lelieveld (60. Dabo), Kashia, Miazga, Oude Kotte, Faye; Mount, Linssen (71. Matavz), Foor; Rashica, Castaignos.