4 september 2014 In de media

Matthew Amoah velt Jong Vitesse in oefenduel

Jong Vitesse heeft donderdag een oefenwedstrijd van het eerste elftal van FC Eindhoven met 1-2 verloren. Vlak voor tijd was oud-Vitessenaar Matthew Amoah verantwoordelijk voor de winnende treffer.
Op het zonnige Papendal speelde zich in de eerste helft een redelijk open wedstrijd af. Beide ploegen wisten tot aanvallen te komen, maar echt grote kansen bleven grotendeels uit. Waar het erop leek dat de ruststand 0-0 zou worden, dacht Vitesse-middenvelder Ewout Gouw er anders over. Na een voorzet van rechts twijfelde de Lunteraan geen moment en haalde hij doeltreffend uit met een knap schot.

Jong Vitesse, met alleen Brahim Darri als speler met ervaring in Vitesse 1, zag na afloop een oude bekende bij de tegenstander in het veld komen. Matthew Amoah kwam als proefspeler namens FC Eindhoven binnen de lijnen. Het was voor de 33-jarige Ghanees een weerzien met onder andere Edward Sturing. Sturing zat vandaag als assistent-trainer op de bank, waar Rob Maas de leiding had bij afwezigheid van John Lammers.

Niet lang na rust wisten de blauw-witten gelijk te maken. De van Feyenoord gehuurde Joey Sleegers strafte slecht verdedigen bij Vitesse af en wist met een mooie knal in de kruising keeper Wouter Dronkers tot vissen te dwingen. Vitesse verloor ook Tristan Berghuis nog met een -op het oog- hamstringblessure. Veel gebeurde er niet in de tweede helft, waarin beide ploegen het elftal grotendeels van samenstelling hadden gewijzigd. De wedstrijd beperkte zich tot veel halve pogingen en niet-geslaagde aanvallen.

Veel bruikbare ballen kreeg Amoah bij Eindhoven voorin dan ook niet, maar toen hij zijn kans schoon zag stond hij plotseling oog-in-oog met Vitesse-doelman Dronkers. Laatsgenoemde werd omspeeld en zo bepaalde de speler die voor Vitesse maar liefst 72 doelpunten in officiële wedstrijden scoorde de eindstand op 1-2.