25 juli 2017 In de media

Matavz op dreef bij oefenzege Vitesse

Tim Matavz heeft zijn eerste doelpunten in Arnhemse dienst gemaakt. Vitesse won dankzij twee goals van de spits dinsdagmiddag van FC Emmen: 1-2.
Voor de opvolger van de naar FC Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel was het al in de vijfde minuut raak. Chelsea-huurling Charlie Colkett speelde Matavz vrij en de spits rondde goed af. In Driel nam de bekerwinnaar al snel meer afstand van de Jupiler League-club. Uit een voorzet van Mitchell van Bergen schoot Matavz in de 26ste minuut opnieuw raak.

Door een goal van Cas Peters, die bij de tweede paal binnentikte, deed FC Emmen vlak voor rust nog wat terug. Daar bleef het echter bij voor de ploeg die vorig jaar negende werd op het tweede niveau.

De overwinning op Emmen was voor Vitesse pas de eerste oefenzege van deze voorbereiding. Van FC Oleksandria werd verloren en tegen KV Oostende, Istanbul Basaksehir en Sparta Praag volgden remises. Vitesse oefent zaterdag nog tegen het Reading van Jaap Stam. Een week later wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarbij landskampioen Feyenoord de tegenstander is.