25 september 2016 In de media

Manschot biedt in rust excuses aan voor fout

Jeroen Manschot heeft zondag in de rust van de eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en Vitesse (2-1) trainer René Hake van de club uit Enschede excuses aangeboden.
 De scheidsrechter keurde in blessuretijd van de de eerste helft een doelpunt van Yaw Yeboah af. Hij dacht dat de voetballer van Twente een lichte overtreding op Ricky van Wolfswinkel maakte, maar de aanvaller van Vitesse gleed zelf weg.

,,Ik ben ook maar een mens. Ik zag dat ik fout zat'', aldus Manschot tegen FOX Sports. De scheidsrechter zocht daarna Hake op en maakte zijn excues. Hake: ,,Manschot zei in de rust dat hij hem niet had moeten afkeuren. Dat maakt je alleen niet minder boos op dat moment. Op dat moment ben je daar strontziek van. Maar goed de beelden spreken voor zich, laat andere mensen daar maar over praten.''

De fout van de arbiter werd FC Twente niet fataal. Bersant Celina maakte in de 85e minuut alsnog het tweede Twentse doelpunt. Lewis Baker deed in de extra tijd met een fraai doelpunt nog wel wat terug, maar verder kwam Vitesse niet.